Maskeradbal på Kråks

< >


En vecka proppfull av kultur och besökare 

Wow, vilken kulturvecka vi har haft i Skara kommun!

Tack alla som varit involverade i någon form och till all publik som kom på alla välfyllda arrangemang.

Det är roligt att vara kulturchef här i Skara kommun när man ser att intresset för kultur är så starkt.

Folk kommer verkligen på programmen som vi arrangerar. Hela 1700-tals veckan har varit välfylld. Vi har haft gäster från Uppsala, Stockholm, Göteborg och resten av Skaraborg som bott på hotell för att gå på programmen. Några exempel från veckan som gick:

Caroline Donats föreställning om Axel von Fersen drog fullt hus. Historikern Christopher O’Regan, känd från svt, drog så mycket folk att museet fick byta lokal till SLU:s aula och ändå var det många som inte fick plats.

300 besökare kom under invigningsdagen till lek- och lärutställningen Allemansland i Gamla biblioteket där vi i höst firar Lennart Hellsings 100-årsjubileum fram till 3 november.

Under sommarens sista ”sommarkväll” bjöds det inte bara på opera till schlager. Alla som ville fick gratis sötbärspannkaka. ”Tôrparpriset” gick till Fatima Bremmer och Anton Ljungqvist. Ett jättebra val! Jag uppskattar publiken till ungefär 2000 pers.

Veckan avslutades med en otroligt trevlig maskeradbal på ett fullt Kråks på lördagen med dans, fyrverkerier, levande musik med Martin Bagge och Höör Barock. Skara skolscens elever spelade upp små scener ur 1700-talsliv under middagen. Maskeraden tågade sedan till Domkyrkan där det bjöds på en underbar konsert med Schola Gothia och organisten Johannes Landgren.

Men inte nog med det. På söndagen hölls en rolig och underhållande sångstund med Moa och Andreas Ljung som sjöng Krakel Spektakel, Här dansar herr Gurka och andra sånger med barnen från scenen i Allemansland på Gamla biblioteket. Söndagskvällen avslutades med barockkonsert i klosterkyrkan i Varnhem med Göteborg Barock som avslutade Valle Barocks tema Drottning Kristina.

Fullsatt förstås. Helt otroligt, vilket utbud under en vecka i lilla Skara med omnejd.

Åsa Veghed, stolt kulturchef

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades