< >


Vill ha hund- en rolig blandning av DJ-musik, piruetter och teater

Igår var min mamma, jag och mina två barn Lilly 3 år och Ester 10 år samt kusinen Jack från Göteborg 3 år på en fantastiskt givande barnföreställning i Prubbasalen på biblioteket i Skara. Det var höstens första Barnens Lördag.

”Vill ha hund” handlade om att toklängta efter en egen hund och var från 2 år, men min tioåring och mormor och jag var alla lika golvade av denna fascinerade uppvisning. Vi fick se en fullfjädrad ballettdansare och en DJ göra ett performance med mjuka klossar i olika färger och former, där duon använde ljud på ett spännande sätt med olika hundskall, läten, musikmattor och kroppen som det huvudsakliga språket. En rolig blandning av performance, DJ-musik, piruetter och teater.

Det var det anrika dockteaterkompaniet från Stockholm Tittut som var på besök med ett nytt konstnärligt grepp. Barnen var förtjusta (och några lite rädda för den stora hunden som Tobias fick till slut.) Jag var jätteförtjust över att få se nya koncept för barnteater på så hög nivå, kul. Bra val av kulturutvecklare Johanna Andersson som sett föreställningen under VGR:s utbudsdagar.

Rörelse och dans är gemensamt för alla tre barnföreställningarna i Prubbasalen i höst. Nästa barnteaterförställning är ”Krakel Spektakel – ett rymdäventyr” den 19 oktober kl.11 och det är Sagohuset från Lund som kommer till Skara med den föreställningen under Kulturveckan. Ja, ingen har väl missat att vi har Lennart Hellsing-tema i höst.

På tisdag den 24 september är det Musik på biblioteket med Hellsingtema ”Hälsning från Hellsing” kl.19.15. Det är trion Måne och sol som tolkar Hellsings diktkonst för vuxna., fantasifullt tonsatt av Stefan Forssén.

Affisch barnens lördag

Åsa Veghed, kulturchef

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades