< >


Bye, bye Herr Gurka!

Kringel, krångel, kråkas, roligt att få råkas

Vingel, vångel, viljas, synd att vi ska skiljas

Nu åker utställningen Allemansland – Lennart Hellsing 100 år vidare på turné genom Sverige.

Allemansland gästades av 3000 besökare i gamla biblioteket under några veckor i ett mycket viktigt skede, då vi utvecklar publik verksamheten och vill få fler att upptäcka vårt gamla vackra bibliotek.

Besökarna kom, och bebisarna, och pensionärerna, och förskolebarnen, och skolbarnen, och syskonen och alla generationer skarabor och många andra nyfikna som inte bor i Skara. Vi har frågat och utvärderat och det står helt klart att det varit en populär attraktion i Skara som många vill ska bli permanent.

Fråga till besökare: Vad gillade ni mest?

”Trumman, kläderna och rutschkanan… allt", säger Maja, 4,5 år. "Sagorummet och pysselrummet", säger pappa 38 år.

Ja, gillade ni lek- och lärutställningen Allemansland – Lennart Hellsing 100 år?

Då kommer ni förmodligen älska vår nästa utställning Bok & Lek med Pettsson och Findus, Mamma Mu, Lasse-Maja med flera… som kommer till gamla biblioteket i Skara den 1 februari 2020.

Ny utställning på gång.

Ny utställning på gång.

Lek- och lärutställningen Bok & lek, tidigare Frech, wild und wunderbar byggdes på beställning till Svenska ambassaden i Berlin av Barnutställningar.nu. Utställningen turnerade därefter vidare på olika platser runt om i Tyskland i svenska ambassadens regi för att visa upp samtida svensk barnlitteratur. I utställningen presenteras gräddan av nu levande barnboksförfattares figurer och böcker av Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Jujja Wieslander, Stina Wirsén, Sven Nordqvist, Pernilla Stalfelt, Helena Willis - Martin Widmark, Ulf Nilsson och Maria Jönsson. Deltagande förlag är Bonnier Carlsen, Rabén och Sjögren samt Opal Förlag.

På barnavdelningen på nya biblioteket hittar du alla dessa härliga barnboksförfattare representerade med många böcker som går att låna. Varje författare bär på ett helt eget litterärt universum. Välkommen in och läs och låna våra böcker. Det är gratis!

/Kulturchef Åsa Veghed

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades