< >


Wow, Vara konserthus, vilket mod och vilken satsning på kulturen!

Jag har precis kommit hem från invigningsfesten av Sparbanken Blackbox, ett nytt rum för scenkonst som kostat 68 miljoner kronor att bygga i anslutning till Vara konserthus. Sparbanksstiftelsen har bidragit med 22 miljoner till satsningen, resten har kommunen gått in med för att kultur är viktigt, för att kultur förenar och utvecklar ett samhälle.

För några år sedan arbetade jag på Vara konserthus, arbetade med musikproduktioner och var projektledare för husets 10-årsjubileum. Man har varit väldigt bra på att arbeta på en hög professionell nivå, men också att hela tiden få med sig gräsrötterna i arbetet. Personalen i huset har alltid skapat en varm, familjär känsla, så också i kväll. Under middagen fick vi uppleva en färgsprakande kavalkad av en massa sorters musik, poesi, dans, cirkus och tal. Bohuslän Big Band Jojje Wadenius, opera, jazz, funk, körsång, pop-poesi med Emil Jensen, graviddans, balett, Sarah Dawn Finer, cirkustrix, fransk chanson och karnevalsdräkter…

Detta stora svarta rum kommer att bli ett enormt fint tillskott till kulturen i bygden, där oändliga lösningar kan göras av föreställningar och konserter. Varmt tack för att ni så starkt och tydligt ser kulturens värde och är så modiga i Vara och att vi i kranskommunerna har möjlighet att ta del av det rika utbud som Vara konserthus erbjuder. Ert mod inspirerar!

/Åsa Veghed, kulturchef

Sarah Dawn Finer på scenen

Sarah Dawn Finer på scenen

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades