< >


Eva Bozovic avtackas efter mer än 40 år i kommunen

Eva Bozovic har spridit läsglädje i över 40 år till barnen i Skara kommun. Nu är hon snart en glad pensionär.

Eva Bozovic har spridit läsglädje i över 40 år till barnen i Skara kommun. Hon har arbetat på Valleskolan som skolbibliotekarie, på huvudbiblioteket i Skara och som nämndsekreterare i kultur- och fritidsnämnden. Många har inspirerats av hennes engagemang för barns läsning. Bibliotekarien Jenny Brenander berättade under avtackningen på biblioteket att hon kanske inte hade blivit bibliotekarie om det inte hade varit för Eva.

Kan du berätta om något som du särskilt minns under dina 40 år i Skara kommun?
- Ja, det skulle vara 1988 då Skara firande 1000-år. Då hade vi kungafamiljen på besök i gamla biblioteket. Det var stort.

Eva arbetar november ut, sedan kanske akvarellmålning, körsång, läsning, trädgårdsarbete eller något annat av Evas intressen tar över. Hon har många järn i elden.

Vad har varit bäst med ditt jobb?
- Samarbetet med den fantastiska personalen. Vi har alltid ställt upp för varandra. Och alla barn som jag har fått uppleva i mitt arbete. Jag tycker att det är fantastiskt att vi just nu vidgar barnperspektiven med de nya läsutställningarna för barn och att det händer saker i gamla biblioteket. Bra att barn och vuxna får en plats att mötas och att barnen får komma till gamla biblioteket.

Foto och text: Åsa Veghed

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades