< >


Barnens rätt!

Idag hade vi besök av författaren och illustratören Pernilla Stalfelt som berättade om FN:s barnkonvention på ett lekfullt och lättbegripligt sätt i Prubbasalen.

Det var Skara kommuns årskurs 3 som fick en genomgång och barnen ställde frågor och var engagerade.

Vem är barn egentligen? En nyföddbebis? En övningskörande 17-åring med bil? När är man vuxen?

Hon gick igenom alla artiklarna och berättade att i vissa länder i världen förekommer försäljning av barn, något som också fanns i Sverige för hundra år sedan men att det självklart är förbjudet, eller? Barn har rätt att träffa båda sina föräldrar. Barn har rätt att gå i skolan och lära sig olika saker som att simma, om rymden och barnen fick gissa vem Armstrong var.

Ja, att vi arbetar med barnkonventionen är sannerligen på tapeten då den blivit lag i år i Sverige. Barns rätt är något som vi ska lyfta och arbeta med i kommunen på ett genomgripande sätt och vi på kulturenheten har fått ett bidrag för detta av Västra Götalands Regionen.

Pernilla Stalfelt passade oss perfekt för hon är också en av de författare som har en lekmodul i utställningen Bok & Lek i Gamla Biblioteket, nämligen dasset och bajshögen. Hon besökte givetvis utställningen idag där hon signerade sina böcker. Hennes specialitet är roligt illustrerade faktaböcker. Några av hennes mest populära böcker är Bajsboken, Kissboken, Hårboken, Kärleksboken och Barnens Rätt förstås!

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades