< >


Per Olov Enquist - en av vår tids största författare och dramatiker har avlidit

En av Sveriges främsta och mest framgångsrika författare och dramatiker Per Olov Enquist gick bort i söndags, 85 år gammal.

Han är skildrare av Sverige och av människan. Med en fantastisk blick för det sköra i människan och mästerlig på att skildra människans utsatthet fick han stora internationella framgångar med sina romaner och dramer.

Med biografin "Ett annat liv" (2008) summerade PO Enquist sina livserfarenheter, med utgångspunkt i den religiösa uppfostran han fick i den lilla västerbottniska byn Hjoggböle. 

Innan jag flyttade till Skara bodde jag och min familj i samma lilla skärgårdstad som P-O, där jag ibland såg honom i matbutiken eller när han var ute på promenad i Vaxholm. Han hade en vacker air omkring sig och gav ett väldigt trevligt intryck. Han har varit skraltig i många år och det verkar inte finnas något samband med coronaviruset.

På biblioteket i Skara finns flera titlar av P-O Enquist att låna. I coronatider erbjuder biblioteket utökad service. Beställ och hämta din bok som take away i friska luften utanför biblioteksdörren eller få den hemkörd till din dörr om du tillhör riskgrupp.

Åsa Veghed, kulturchef

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades