Charlies teater på gång inför sommarens föreställningar utanför Båtsmanshuset

< >


Coronasommar

Kultur i sommar. Trots coronaläget som fortsätter att begränsa oss gör vi på kulturenheten och alla samarbetspartners vårt yttersta för att åstadkomma kultur även denna märkliga sommar. För kulturen vill inte ta paus. I år handlar det särskilt om att arrangera så mycket som möjligt utomhus. Vill man låna hem böcker har biblioteket öppet sin take away-verksamhet och hemkörning måndag till fredag hela sommaren. Övriga aktiviteter har vi försökt att förlägga utomhus i första hand. Det är så vi får arbeta med konst och kultur denna sommar.

  • För barn- och unga finns ett gediget sommarprogram med sommarlovsaktiviteter. Det finns att hämta i kontaktcenter och på biblioteket. Det är bara att ringa på dörren och be om ett program i biblioteksdörren. På programmet finns allt från käpphästtillverkning på veterinärhistoriska museet, till målning ute i det fria i Fornbyn, till lådbilsrace på Vilan, pyssel och bokbinderi på Stureplan. Det finns näst intill en aktivitet om dagen hela sommarlovet.
  • Charlies Teater kommer att genomföra teaterföreställningar för både barn och vuxna på Båtsmanshusets gård som tidigare år, med den skillnaden att det i år blir för en mindre publik, max 50 pers.
  • Sommarsalong Skara är en konstrunda genom Skara centrum. Det är ett samarbete som Medborgarskolan och handlarna gör med 29 konstnärer som ställer ut i skarabutikernas skyltfönster. Konsten inomhus och betraktaren utomhus.
  • Skaras årliga 1700-talsvecka startar den 10 augusti med föreläsningar och musikkonserter. Även detta för ett begränsat publikantal max 50 pers. Håll utkik efter program!
  • Sjöar, skogar, hagar, berg och vandringsleder. Naturens skönhetssalong står alltid öppen!

Skön sommar!

/Åsa Veghed, kulturchef

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades