Hanna Thiel spelar 1700-talsmusik
< >


Äntligen har kulturen i Skara rullat igång igen!

Biblioteket, museet och flera kulturaktiviteter är nu igång, även om inget riktigt är som vanligt.

En mysig timme fick vi i varje fall i Kråks herrgårds östra flygel. I det lilla biblioteket à la 1700-tal spelade Hanna Thiel tidstypisk musik på sin viola de gamba med strängar av djursenor. Johan Sebastian Bach var den mest kände kompositören i denna speciella repertoar. En coronaanpassad liten publik fick en exklusiv konsert i en härlig 1700-talsmiljö. 

Efter konserten gick vi på Västergötlands museums nya utställning Nytta och nöje – återskapat 1700-tal om kläder och möbler, 1700-talsmode och återbruk. 1700-talets kläder och miljöer sprakade i regnbågens alla färger och inspirerar fortfarande. Detaljrik, intressant och färgstark utställning.

Hela veckan har fokus på 1700-tal.

Åsa Veghed 
kulturchef i Skara

Stolar från oilka tidsepoker på Kråks i Skara
Kommentarer
 1. Åsa Veghed
  SR P4 Skaraborg gjorde flera reportage den veckan. Nlt och Sklt har skrivit om det. Sedan är det en balansgång just nu med hur mycket man ska marknadsföra evenemang, eftersom max 50-gränsen fortfarande gäller vid folksamling/event. Vissa evenemang/guidningar/föreläsningar har maxgränsen 20st eftersom lokalen är liten eller liknande. Alla evenemang har i stort sätt fyllts på till bredden med besökare/publik utifrån vad vi får/kan genomföra under rådande pandemi.
  # 17
  måndag, 24 augusti kl. 09:05
 2. Karl Erik Appeby
  Liten publicitet i lokala tidningar!?
  # 16
  torsdag, 20 augusti kl. 18:36
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades