< >


Sommarboken ger sig ut i det vilda!

För sjätte året i rad arrangerar vi Sommarboken på biblioteket i Skara! Det är ett läsfrämjande projekt för barn på låg- och mellanstadiet. Genom att anordna träffar där vi pratar om böcker, bjuder in författare, håller i tävlingar och pyssel hoppas vi kunna öka lusten att läsa på fritiden.

Genom åren har vi delat ut hundratals Sommarbokenpåsar till lässugna barn! Påsen innehåller armband, bokmärke, pyssel och annat kul.

I år satsar vi på tre drop in-träffar för att inte samla för många barn och föräldrar på en gång. Är det fint väder ses vi utanför biblioteket, där dukar vi upp med massor av boktips på årets tema "ut i det vilda" och delar ut Sommarbokenpåsar och glass till alla sommarlovslediga barn som vill vara med! Är vädret tråkigt så är ni välkomna in på bibliotekstorget. Det kommer bli tipspromenad, bokbingo, berättelsetävling, roliga uppdrag ute i det vilda och såklart finfina bokpriser. Håll utkik på bibliotekets facebook och instagram, där uppdaterar vi flera gånger i veckan hela sommaren!

Facebook: Stifts- och landsbiblioteket i Skara
Instagram: Skarabibliotek

Tidigare år har vi åkt ut i rymden, dykt ner i havets djup, rest genom portaler, varit detektiver och skrivit egna serier. I år ger vi oss ut i det vilda tillsammans! Ni hänger väl med?

Vi ses!

Emma Arnälv
bibliotekarie

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades