< >


Kulturen är tillbaka i Skara kommun!

Äntligen kan vi rulla igång kulturaktiviteter och evenemang igen och det händer så mycket hela tiden.

Sommaraktiviteterna för barn är i full gång. Denna vecka har vi haft utomhusbio på utomhusbadet och visat två filmer för både barn och vuxna. Veterinärhistoriska museet har haft ett populärt käpphästtema med tillverkning och käpphästrace. Charlies teater håller igång teaterföreställningar på Båtsmanshusets gård och i Peterburg med rolig och spännande teater längs en sagostig. I biblioteksparken pysslas det med uttjänta böcker och barnen är med att inreda Bokäventyrets blivande café i Gamla biblioteket. Bokäventyret i Skaras ”nya kulturhus” i Gamla biblioteket, invigs den 25 september.

Igår fick vi tillfälligt besök av svenskättlingar från USA med rötter runt Skara. De var lyriska över att få se Skaramissalet, boken med 850 år på nacken och Gamla biblioteket.

På måndag öppnar 1700-talet sina dörrar med pyssel, föreläsningar och konserter. Det blir också en stor 1700-talsmarknad i biblioteksparken för stora och små. Men vem längtar inte efter att få höra livemusik igen? På torsdag 12 aug. blir det konsert i Varnhems klosterkyrka med Sveriges främsta barockensemble Göteborg Baroque. Det blir en lång rad stora och små konserter. Jag kan knappt bärga mig, äntligen musik! Vilken lycka!

/Åsa Veghed, kulturchef i Skara kommun

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades