Träd i höstfärger är upplysta av lampor som sitter fast i grenarna.

Krabbelund i ljus

Två personer, Staffan Berlin och Eva Straumann, tittar in i kameran.

Staffan Berlin och Eva Straumann

Kulturchef Åsa Veghed och Liam O' Maonlai tittar in i kameran

Kulturchef Åsa Veghed och Liam O' Maonlai

Kulturminister Amanda Lind ler och tittar på en person utanför bild.

Kulturminister Amanda Lind

Sex personer står framför bokhyllor och tittar in i kameran. En av dem är Irlands ambassadör Austin Gromley.

Irlands ambassadör Austin Gromley på besök

< >


Tack för årets strålande kulturvecka 2021!

En riktig snackis på sociala medier är den nya belysningen i Krabbelund som gillas av många människor, inte minst kärlekspar i alla åldrar. Vad roligt!

Vi hade också strålglans på andra sätt. I torsdags besökte kulturminister Amanda Lind Skara skolscen och samtalade med eleverna om framtidens scenkonst. Och i fredags fick vi besök av Irlands ambassadör Austin Gromley som stannade i ett dygn med visit på våra olika besöksmål och ambassaden bjöd på en härlig irländsk middag på mysiga Fredrikssons Pensionat i Valle.

Äntligen var det dags för kulturen att ta plats i alla former, konst, teater, musik, föreläsningar och ljus med Irland i fokus. Konstutställare, irländsk musik, irländsk dans, irländsk mat, föreläsningar om Oscar Wilde och om den irländska potatissvälten, teater, lyrik och den prisbelönta naturfotografen Tara Keanes bilder visades på Gamla Bibliotekets tegelvägg. Huvudnumret på lördagskvällen var en av Irlands främsta sångare Liam O’Maonlai från Hothouse Flowers som bjöd på alltifrån irländska folksånger till rockhits från 80-talet.

Tack till alla som medverkade under veckan och alla som bidrog med kultur, arbete och ekonomiska bidrag. Totalt var vi femtio parter som samarbetade. Fantastiskt! Särskilt tack till eldsjälen Staffan Berlin som redan 2019 kom med ett förslag att göra något med tema Irland under Skaras kulturvecka. Det kunde först nu genomföras av kända skäl. Kulturlivet är tillbaka!

Åsa Veghed, kulturchef i Skara kommun

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades