< >

Vilanbadet - familjebadet för både stor och liten

  • Besök oss gärna men bara om du är frisk
  • Håll gärna avstånd om det går
  • Fortsätt med att tvätta & sprita händerna.
  • I vissa av våra utrymmen kan det kännas lite trångt, exempelvis bastu eller varmbassäng, kom då tillbaka efter en stund och se ifall det är mindre besökare.

Vilanbadet är stängt på grund av reparation av ventilation!

Uppdatering ang Ventliationssystemet i badhuset (22 oktober)

Vi har nu fått reda på att det är själva fläktmotorn som har gått sönder.

- En ny fläktmotor är beställd från en firma i Finland, samma firma byggde den fläktmotorn som gick sönder. Egentligen så görs inte denna motor längre men företaget har ställt upp och bygger en likadan som tidigare.
På grund av pandemin Covid-19 så är leveransen beräknad om ca 4 veckor, men när den väl är på plats så kommer den att kunna monteras direkt, säger Anders Svärd enhetschef på Service- och teknik.

Ni som har års- eller halvårskort till badhuset, vi kommer att förlänga korten när vi öppnar igen.
Till er som bokat simskola så kommer vi att förlänga terminen så att ni inte missar några tillfällen.

Vi uppdaterar kontinuerligt och så fort vi får ny information.

(uppdaterad 19 oktober) Tisdagen den 19 oktober efter lunchtid var vi tvungna att stänga Vilanbadet. Detta på grund av att ventilationen i badhuset gått sönder och behöver åtgärdas.

Leveransen av reservdelar till reparationen är oklar i dagsläget, men information om reparationen kommer uppdateras löpande.

Simskolor kommer att förlängas den period vi behövt ha stängt och flyttas fram.

Frågor?

Kontakta fritidschef Camilla Helander.
Telefon: 0511-321 83
E:post: camilla.helander@skara.se

Välkomna till Vilanbadet, ett badhus full med aktiviteter.

Strand och plaskbassäng

Badhuset är ett modernt inom- och utomhusbad. Inomhus finns en motionsbassäng (25 meter) med 6 banor. I samma bassäng finns också en grund ”strand” med småbubblor och vattenkastare samt en plaskbassäng för de minsta barnen.

Varmbassäng och tillgänglighet

Vår varmbassäng håller behagliga 33 grader och har en höj- och sänkbar botten och en handikappslift. Inomhus hittar du dam/herrbastu, härliga bubbelpooler som håller 37 grader och även dom har en handikappslift.

Fart och fläkt i kanan

För den som gillar hög fart passar vår 63 meter långa vattenrutchbana perfekt, den har en fallhöjd på hela 6 meter och den går både utomhus och inomhus. Med hjälp av vårt tidur är det enkelt att se vem som är snabbast.

Utomhusbadet

Utomhus finns en motionsbassäng (50 meter) med 8 banor, en mellanbassäng samt en barnbassäng, som är öppna juni-augusti. Här finns även vår uppskattade utomhusrelax, under öppen himmel kan du året runt njuta av ett 37-gradigt bad i bubbelpool eller varmkälla.

Ångbastu och massagestolar

Vi har öppet våra torrbastur både i simhallen och i uterelaxen med en temperatur på 60°C. Dessa 60°C är inget garanterat smittskydd mellan de som vistas i bastun, utan endast en förhöjd säkerhet mot smitta relaterad till ytor.

Efter badet kan du välja att (ta ett bastubad i vår ångbastu eller stora panoramabastu) njuta i vårt solrum, slappna av i våra massagestolar, träna i vårt motionsrum eller ta en fika i vårt café.

(Under rådande pandemi så har vi ställt i all Bastu Aufguss
Vi har även Bastu Aufguss på tisdagar och fredagar som ingår i din badentré. Vill du boka tid så kan du göra det på lördagar då vi har Bastu Aufguss Extreme.)

Badhuscafé

Vilans egna badhuscafé erbjuder lättare mat, fika och dryck. Det finns också hälsosammare alternativ för dig som vill simma lite längre.

Tagg till skåp

När du betalar entré får du ett armband/tagg, med ett chip, som ska sitta runt handleden under ditt besök. Armbandet öppnar spärrarna till entréen, omklädningsrummen och skåp.

Denna sida uppdaterades