< >

Vilanbadet - familjebadet för både stor och liten

Hjälp oss att skydda de som är mest sårbara i samhället, det vill säga våra äldre och redan sjuka.
Om ni påvisar förkylning/hosta/feber ska du eller ditt barn inte delta i våra verksamheter.
På  skara.se/coronavirus hittar du mer information och länkar

Att tänka på när du besöker badhuset:
På grund av rådande restriktioner vid COVID-19 så gäller
följande på Vilanbadet:

 

  • Om du känner dig frisk – välkommen att bada och simma hos oss! Om ni påvisar förkylning/hosta/feber ska du eller ditt barn inte delta i våra verksamheter - eller besöka badhuset
  • Torrbastu kommer att vara öppen, ångbastun kommer fortsatt att vara stängd

  • Var tredje (3) skåp i omklädningsrummen kommer att vara öppna, detta innebär att skåpen kan vara upptagna, ta då med värdesaker in i simhallen
  • Under pågående pandemi så tar vi bort åldersgränsen på tisdagaskvällar, varmbassängen kommer dock att vara 130 cm djup

  • Var noga med att duscha, tvätta händerna och att hålla avstånd

  • Betala gärna med Svish i kassan

På grund av den rådande pandemin håller vi ångbastun fortsatt stängd. 

Vi öppnar vår torrbastur både i simhallen och i uterelaxen med en temperatur på 60°C. Max 6 personer i simhallens bastu och max 10 personer i uterelaxens bastu


Du behöver inte längre ha hänglås till skåpen i omklädningsrummen utan låser/låser upp skåpen med din tagg/armband. Vilans badhuscafé har också uppdaterat sitt utbud och erbjuder nu hälsosammare alternativ för dig som vill simma lite längre.

Strand och plaskbassäng

Badhuset är ett modernt inom- och utomhusbad. Inomhus finns en motionsbassäng (25 meter) med 6 banor. I samma bassäng finns också en grund ”strand” med småbubblor och vattenkastare samt en plaskbassäng för de minsta barnen.

Varmbassäng och tillgänglighet

Vår varmbassäng håller behagliga 33 grader och har en höj- och sänkbar botten och en handikappslift. Inomhus hittar du dam/herrbastu, härliga bubbelpooler som håller 37 grader och även dom har en handikappslift.

Fart och fläkt i kanan

För den som gillar hög fart passar vår 63 meter långa vattenrutchbana perfekt, den har en fallhöjd på hela 6 meter och den går både utomhus och inomhus. Med hjälp av vårt tidur är det enkelt att se vem som är snabbast.

Utomhusbadet

Utomhus finns en motionsbassäng (50 meter) med 8 banor, en mellanbassäng samt en barnbassäng, som är öppna juni-augusti. Här finns även vår uppskattade utomhusrelax, under öppen himmel kan du året runt njuta av ett 37-gradigt bad i bubbelpool eller varmkälla.

Ångbastu och massagestolar

På grund av den rådande pandemin håller vi ångbastun fortsatt stängd.

Vi har öppet våra torrbastur både i simhallen och i uterelaxen med en temperatur på 60°C. Dessa 60°C är inget garanterat smittskydd mellan de som vistas i bastun, utan endast en förhöjd säkerhet mot smitta relaterad till ytor.

Efter badet kan du välja att (ta ett bastubad i vår ångbastu eller stora panoramabastu) njuta i vårt solrum, slappna av i våra massagestolar, träna i vårt motionsrum eller ta en fika i vårt café.

(Under rådande pandemi så har vi ställt i all Bastu Aufguss
Vi har även Bastu Aufguss på tisdagar och fredagar som ingår i din badentré. Vill du boka tid så kan du göra det på lördagar då vi har Bastu Aufguss Extreme.)

Fika hälsosmart i caféet

Nu har caféet i badhuset uppdaterat sitt utbud med fler hälsosamma alternativ. Du hittar bland annat hemlagade smoothies, frukt och grönsaker, mackor med olika bröd, keso och drickkvarg.

Välkommen!

Denna sida uppdaterades 2020-09-03

Dela: