< >
Tre badande barn i bassäng

Simskolegrupper VT 2022

Vårens simskolor är redan igång och startade v8.

Höstterminen startar vecka 40.
Du kan börja boka ditt/dina barn till höstens simskolor 2022 måndag 30 maj kl 08.00.

Om du är osäker på vilken grupp du ska anmäla ditt barn till så hittar du information längre ner på sidan eller i högermenyn. Om en grupp är full så kan ni skicka en intresseanmälan till våran mail så ställer vi er på kö ange namn och grupp samt telefonnummer, mailet skickas till: badhuset@skara.se

Ni hittar länken till vårt bokningsprogram i högermenyn. Tryck på "INLOGG VILANBADET SIMSKOLA"

Skulle simskolor behöva ställas in på grund av den rådande situationen så betalar vi tillbaka pengarna.

När du ska göra bokningen rekommenderar vi att du använder dig av webbläsaren Google Chrome Länk till annan webbplats., om du inte har det så kan du ladda ner den i högermenyn.

När du går vidare till kassan och ska betala  med ditt kort så kan det stå att du ska betala 1 krona. Detta är endast ett preliminärbelopp som din bank drar för att se så att det finns pengar på ditt betalkort. 

Priser för simskolor och babysim:

 • Babysim 880 kr/termin
 • Minisim 880 kr/termin
 • Minibaddare 930 kr/termin
 • Baddaren 930 kr/termin
 • Pingvinen 930 kr/termin
  En termin är 10 simlektioner

  Har ni inte en tagg till badet sen tidigare tilkommer en avgift på 50 kronor för en tagg.

Måndag 
16:00 Minibaddaren
16:30 Minibaddaren
17:00 Baddaren
17:30 Baddaren
18:00 Pingvinen
18:30 Pingvinen

Onsdag
16:00 Baddaren
16:30 Baddaren
17:00 Baddaren
17:30 Pingvinen
18:00 Pingvinen
18:30 Pingvinen

Torsdag
15:00 Babysim nybörjargrupp
15:30 Babysim steg 2
16:00 Babysim steg 3
16:30 Minisim steg 1
17:00 Minisim steg 2
17.30 Minisim steg 3

INFORMATION OM DE OLIKA GRUPPERNA

Babysim Nybörjargrupp

Inga förkunskaper krävs och barnet skall vara mellan 3 och 11 månader. För att få börja babysimma ska barnet vara minst 3 månader (om barnet är för tidigt född utgår man från barnets beräknade födelsedatum), väga minst 4 kg samt ha läkt navel utan några infektionsrisker. Det är aldrig för sent att börja med babysim, det viktigaste är att både förälder och barn ska känna sig redo. Babysim skall ses som ett sätt för barn och föräldrar att umgås och att få barnen att bli vattenvana redan från spädbarnsålder. I denna kurs fokuserar vi på trygghet och grundläggande simfärdigheter. Lek är en viktig del i barns inlärning. Ett barn som får leka i vattnet samt känna upptäckarglädje blir snabbt vattensäkert. Som förälder eller vuxen är det mycket viktigt att du stödjer, uppmuntrar och ger ditt barn positiv kritik på vad som presteras. Alla barn mognar olika fort och det är viktigt att de får utvecklas i sin egen takt och på sitt eget sätt. Man ska aldrig tvinga barnet till att göra något som det inte vill eller tycker om, utan barnets nyfikenhet ska driva det till att prova nya övningar. Det är alltid den vuxne som avgör när och om barnet skall utföra den av instruktören föreslagna övning.

Babysim steg 2

Barnet ska vara mellan 5 månader till 1 år. Förkunskaper som krävs är att barnet skall kunna dyka, det vill säga att hela huvudet kommer under vattnet.

Vi arbetar mycket med barnens initiativtagande och motivation, för att våga utforska vattnet på egen hand. En förutsättning till detta är att de hittar tryggheten och glädjen, vilket vi skapar med hjälp av lek och pedagogiska övningar. Målet för barn som regelbundet deltar i vår babysimsverksamhet är att under lek och utan prestationskrav stimuleras i sin egen utveckling till att få vattenvana, trygghet och säkerhetstänk i vattnet. Barnen kommer att lära sig att ta sig fram och röra sig i vattnet, greppa tag i kanten.

Babysim steg 3

Denna kurs är för barn från 1-1,5 år. Förkunskaper som krävs är att barnet skall kunna dyka, det vill säga att hela huvudet kommer under vattnet och börja känna sig bekväma med den situationen.

Här arbetar vi mycket med vattenvanan, tryggheten och glädjen i och kring vattnet. Barnens initiativtagande och motivation är grundläggande i alla övningar.

Barnen bör vara motoriskt mogna att börja kunna greppa och hålla fast, klättra upp för kanten och stå upp balanserat på egen hand.

Målet för barn som regelbundet deltar i vår babysimsverksamhet är att under lek och utan prestationskrav stimuleras i sin egen utveckling till att få vattenvana, trygghet och säkerhetstänk i vattnet. Barnen kommer att lära sig att:

 • Hoppa i vattnet
 • ta sig fram och röra sig i vattnet
 • greppa tag i och hålla sig kvar vid bassängkanten

Minisim steg 1

Hit är barn mellan 1,5 - 2 år välkomna, antingen som nybörjare eller med erfarenhet från babysimmets tidigare nivåer. Detta är fortsättningskursen efter babysim steg 3. Vi arbetar vidare med vattenvanan, tryggheten och glädjen i och kring vattnet. Tillsammans med 1 vuxen på djupt vatten.

Detta är de mål vi jobbar med i vår minisimsverksamhet då barnet vet hur man ska reagera om man skulle falla i vattnet i en nödsituation.

 • Hoppa i vattnet
 • ta sig fram och röra sig i vattnet
 • ta sig upp till vattenytan
 • återvända tillbaka till bassängkanten
 • greppa tag i och hålla sig kvar vid bassängkanten

Minisim steg 2

Vi arbetar med vattenvanan, tryggheten och glädjen i och kring vattnet. Från 2-3år tillsammans med 1 vuxen på djupt vatten.

Detta är de mål vi jobbar med i alla baby-och minisimsverksamhet då barnet ska lära sig hur man ska reagera om man skulle falla i vattnet i en nödsituation.

 • Hoppa i vattnet på olika sätt
 • ta sig fram och röra sig i vattnet
 • ta sig upp till vattenytan
 • återvända tillbaka till bassängkanten
 • greppa tag i och hålla sig kvar vid bassängkanten

Minisim steg 3

Vi arbetar vidare med vattenvanan, tryggheten och glädjen i och kring vattnet. Från 3-4 år tillsammans med 1 vuxen på djupt och grunt vatten.

Vi börjar introducera bentagen till bröstsim. 
Målet med kursen är att klara Krabban Blå.

Krabban Blå:
Barnet ska lämna kant genom att falla framåt på djupt vatten och få huvudet under vattnet, vända och ta sig tillbaka till kanten. Upprepas tre gånger.


Minibaddaren

Vi arbetar vidare med vattenvanan, tryggheten och glädjen i och kring vattnet. Från 4-5 år tillsammans med 1 vuxen på grunt vatten. Vi börjar öva på bentagen till bröstsim. Målet med kursen är att klara Baddaren Grön.

Doppa hakan och båda öronen 5 gånger

Bubbla 5 gånger mad hakan i vattnet


Baddaren

Från 5 år, inga förkunskaper krävs, målet är att klara baddaren blå.

Vi arbetar vidare med vattenvanan, tryggheten och glädjen i och kring vattnet.

Baddaren blå:

 • Doppa hela huvudet under vattnet
 • Bubbla
 • Glida 5 meter

Dessa tre moment ska upprepas 5 gånger


Pingvinen

Från 6 år-, förkunskaperna för Pingvinen är att barnet ska ha klarat målet för Baddaren Blå.

Vi arbetar vidare med vattenvanan, tryggheten och glädjen i och kring vattnet.

Målet med kursen är att klara Pingvinen Silver

 • Klara att simma 10 meter på grunt vatten
 • Flyta 10 sekunder på grunt vatten
 • Hoppa i vattnet från kanten, grunt vatten
 • Hämta ett föremål från botten med båda händerna på grunt vatten

Välkommen med er ansökan!

Med reservation för förändringar
 

 
Denna sida uppdaterades