Drönarbild med ett hus på landet omgivet av blommande körsbärsträd.

Sörskogen är Skaras nyaste bostadsområde med slingrande gator och stora tomter omgivna av naturmark. Inom området finns en stor variation på tomter både vad gäller storlek och läge. Vissa tomter ligger tätare och vissa ligger lite mer avskilt.

  • Vad det ska bli: Bostäder
  • Möjlig byggstart: 2024
  • Markägare: Skara kommun

Tomterna i Sörskogen ligger naturskönt, men ändå stadsnära i den södra delen av Skara. De är en utökning av den befintliga bebyggelsen i Sörskogen. Området ligger idylliskt i gränslandet mellan staden och skogen, fritidsområdet Petersburg ligger som granne i väster och till centrum är det en promenad på 1,5 kilometer. Förskola och skola finns på väg mot centrum. En ny förskola är projekterad på området. En ny lekplats och en ny cykelväg in mot Skara har färdigställts.

Området har bebyggts i två etapper. Södra delen av Sörskogen lanserades 2013. Tomterna på Norra Sörskogen började släppas 2021. På området byggs också hyresrätter.

Tomtkö

Sagt om Sörskogen

En gata med vita hus på båda sidor. Husen har oranga tak.

- Det bästa med att bo i Sörskogen är att området ligger lite utanför stan men ändå stadsnära. Det är härligt att ha närhet till naturen och skogen. Området är väldigt barnvänligt också, ett bra och tryggt område för barnen att växa upp i.

Här i Sörskogen har vi en bra och positiv gemenskap. Ett gott klimat där man hälsar på alla, pratar och hjälps åt. Ett positivt grannskap utgör grunden för hur vi umgås, skapar och utvecklar vänskaper, utbyter åsikter, lever och trivs.

Kvartersfesterna har bidragit till att vi har fått bättre kontakt och lärt känna många i vårt nya bostadsområde. Det har även varit positivt att vi har bjudit in våra grannar som bor i de äldre husen intill också. Att skratta, prata och ha roligt tillsammans leder till gemenskap / Linda

- Det speciella med Sörskogen är att man bor i ett lugnt och tryggt område, men om man vill få igång pulsen, då är det bara att ta cykeln och på några minuter befinner du dig i centrum / Peder

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30