< >

JOBB SKARA-kvällen

Kom och besök framtidens arbetsplatser i Skara. JOBB SKARA-kvällen är perfekt för dig som vill hitta vägen till spännande yrken inom tillverkning- och industri. 

JOBB SKARA-kvällen

Tack till alla besökare och företag som gjorde JOBB SKARA-kvällen så lyckad. Nästa tillfälle blir hösten 2025. Vi återkommer med datum samt vilka företag som deltar.

Syftet är att:

  • skapa kännedom och stolthet om det lokala näringslivet
  • presentera jobbmöjligheter inom industrin

Vem riktar sig JOBB SKARA-kvällen till?

Är du elev som snart ska ut i arbetslivet eller ska välja gymnasieinriktning? Är du arbetssökande eller sugen på att byta arbetsplats? Är du lärare eller förälder? Eller är du bara nyfiken på hur en modern industri ser ut? Detta är kvällen för dig.

Arrangörer

Nätverket för tillverkningsindustrin i Skara och Skara kommun arrangerar JOBB SKARA-kvällen varje höst.

Här hittar du företagen som deltog 2023:

Välkommen till oss på öppet hus

Välkommen till oss på öppet hus med guidade rundturer.

Om Bewi Automotive

BEWI är en ledande internationell leverantör av förpacknings, komponent- och isoleringslösningar med verksamhet i nio länder. Företagets hållbarhetsengagemang är integrerat i hela värdekedjan, från produktionen av råmaterial och slutprodukter till återvinning av använda produkter.

Med en vision om att skydda människor och varor för en bättre vardag leder BEWI utvecklingen mot en cirkulär ekonomi.

BEWI i Sverige består av affärsområdena Packaging & Automotive samt Insulation och har verksamheter i Urshult, Värnamo, Vårgårda, Skara, Genevad, Skövde och Kramfors med totalt cirka 350 medarbetare. 

I Skara formgjuter vi produkter till framförallt fordonsindustrin, förpackningar och tekniska komponenter till energibesparande värmepumpar i materialet EPP (Expanderbar PolyPropylen).

Vår fabrik är CO2-neutral och tillverkningen sker med återvunnet material – och det är vi stolta över. Välkomna!

Bewi Automotive
Björkelundsgatan 14
www.bewi.com Länk till annan webbplats.

Välkommen till oss på öppet hus

Borga öppnar dörrarna för dig och dina vänner. Välkommen till oss där vi visar vår spännande verksamhet och bjuder på lite förtäring samt en liten gåva!

Om Borga Plåt

Borga är en plåttillverkare och hallbyggarkoncern med rötterna i Skaraborg med verksamhet som sträcker sig ut i Europa. Borga erbjuder kvalitetsprodukter och helhetslösningar för att tillgodose våra kunders behov. Med kontroll över hela kedjan kan kunden känna sig trygg med att de får en bekymmersfri byggnation.

Vi går rakt på sak och är enkla att göra affärer med. Vi lägger ner stolthet i det vi gör och står för det vi säger samt är vi hjälpsamma och visar respekt för våra medmänniskor, oavsett om det är kunder eller medarbetare.

Borga Plåt
Hospitalsgatan 11
www.borga.se Länk till annan webbplats.

Välkommen till oss på öppet hus

Välkommen till oss på öppet hus! Vi välkomnar er till oss på Dava Foods. Ta med familj och vänner för en guidad tur i vår verksamhet.
Vi bjuder på enklare förtäring.

Om DAVA Foods

Dava Foods Sweden är en ledande äggleverantör i Sverige med ett starkt åtagande för hållbarhet och kvalitet. Företaget strävar efter att leverera förstklassiga äggprodukter till konsumenterna samtidigt som man minskar sin miljöpåverkan och främjar hållbara produktionsmetoder. Dava Foods Swedens portfölj omfattar ett brett utbud av äggprodukter som säljs inom detaljhandeln och livsmedelsindustrin.

DAVA Foods
Storsvängen 6
532 38 Skara

davafoods.se Länk till annan webbplats.

Välkommen till oss på öppet hus

HK Scan i Skara välkomnar er till denna kväll. Det kommer finnas möjlighet till guidade turer i vår produktionsmiljö med begränsat antal platser. Ta med era anhöriga och vänner så berättar vi mer om oss i Skara och bjuder på lite smakprov från våra produkter.

Om HK Scan

I över 100 år har Scan varit Sveriges kött- och charkuterimästare. Under den här tiden har det hunnit hända mycket, men många traditioner och kunskaper är vi stolta över att föra vidare. Idag är vi ett mångsidigt livsmedelsföretag med både köttbaserade och vegetariska produkter i vårt sortiment.

Hos oss på HK Scan i Skara producerar vi köttbullar, hamburgare, pytt och mycket annat i en modern, automatiserad produktion. Vår maskinpark innehåller automatiserade kvarnar, blandare, formare, robotar, förpackningsmaskiner och annan automatiserad produktionsutrustning.

Mejerigatan 3
531 37 Skara

HKScan.se Länk till annan webbplats.

Välkommen till oss på öppet hus

Välkommen till öppet hus med guidade rundturer. Vi bjuder på fika!

Om Elos Medtech

Elos medtech i Skara formsprutar produkter i polymera (plast) material för den medicinsktekniska industrin.

Elos Medtech
Hästhagsgatan 2
elosmedtech.se Länk till annan webbplats.

Välkommen till oss på öppet hus

Välkomna till Grönlunds, en pigg 149-åring!

Om Grönlunds plåt

Grönlunds är ett familjeföretag i femte generationen som sysslar med plåtbearbetning. Från plåt till färdig produkt! Allt från papperskorgar till kompletta ventilationsaggregat produceras här i Skara. Lär dig om historian och se stora maskiner och häftiga robotar i ett av regionens mest anrika företag.


Grönlunds plåt
Björkelundsgatan 3
gronlunds.eu Länk till annan webbplats.

Välkommen till oss på öppet hus

IAC öppnar dörrarna för dig som vill göra ett studiebesök i vår spännande verksamhet. Mellan 16.00–21.00 erbjuder vi guidade turer i fabrikens lokaler och berättar om vår utveckling från Skara Plast till dagens verksamhet då vi tillverkar plastdetaljer till bland annat Volvo och Scania.

Efteråt berättar vi om vilka lediga tjänster vi har och du kan söka arbete hos oss direkt på plats.

Välkomna!

IAC Group AB
Erik Järnåkers gata 11
iacgroup.com Länk till annan webbplats.

Välkommen till oss på öppet hus

Nya Skara Modell hälsar dig välkommen till oss där vi visar vår verksamhet.

Om Nya Skara Modell & Prototyp

Vi är ett företag som specialiserat sig på framtagning av gjuterimodeller, vakuumformningsverktyg, prototyper och designmodeller. Sedan starten år 1977 har vi målmedvetet utvecklat och förbättrat verksamheten med allt mer avancerade maskiner och tekniker. Allt för att kunna leverera och tillgodose våra kunder med bra service och kvalitetsriktiga produkter. Vår unika produktkunskap och vårt processkunnande utgör hörnstenarna tillsammans med teknik inom CAD/CAM, 5-6 axliga höghastighetsfräsmaskiner, vakuumgjutningsutrustning och 3D printning.

Nya Skara Modell & Prototyp
Smedstorpsgatan 18
modellprototyp.se Länk till annan webbplats.

Välkommen till oss på öppet hus

Vi välkomnar Er till oss på Skaraverken. Ta med anhöriga och vänner och kom in till oss. Vi tar er på en guidad tur i vår verkstadsmiljö och bjuder på enklare förtäring.

Om Skaraverken

Skaraverken är en komplett leverantör inom skärande bearbetning av olika metaller. Vi är väl förtrogna med olika produktionsmetoder och hanterar helhetsåtaganden för allt från enskilda komponenter till kompletta montage.

Skaraverken
Vallgatan 44
skaraverken.se Länk till annan webbplats.

Klicka på bilden för större karta!

Denna sida uppdaterades