< >

Nätverk och mötesplatser

I Skara finns ett flertal nätverk och mötesplatser som kan hjälpa, stötta och vara användbara för näringslivet. Nedan följer en kort beskrivning av deras områden. Du kan läsa mer om deras verksamheter i deras egna kanaler som vi länkar till här på sidan.

Kontorshotell och coworking

I Skara finns det ett antal aktörer som erbjuder coworking eller kontorshotell. Är du istället intresserad av hyra, köpa eller bygga kontor hittar du tillgängliga alternativ här.

Mark och lokaler

Green Tech Park 

På SLU Campus. Adress: Gråbrödragatan 11.

Green Tech Park - Växtkraft till människor och företag Länk till annan webbplats.

Kronan kontorshotell

Bredvid busstationen, mitt i stadskärnan. Adress: Skaraborgsgatan 30.

Förvalta i Skara | Moderna kontor med centralt läge! Länk till annan webbplats.

Klostergatans kontorshotell

Mitt i stadskärnan, nära busstationen. Adress: Klostergatan 7.

Skara – SBB – Samhällsbyggnadsbolaget – Bostäder och samhällsfastigheter Länk till annan webbplats.

Skara Stadshotell

Bredvid busstationen, mitt i stadskärnan. Adress: Järnvägsgatan 5.

Mötas - Skara Stadshotell Länk till annan webbplats.

Vinden kontorshotell

Bredvid busstationen, mitt i stadskärnan. Adress: Klostergatan 15

Förvalta i Skara | Moderna kontor med centralt läge! Länk till annan webbplats.

Nätverk och funktioner

Ensam är sällan stark och här finns det gott om nätverk och funktioner som stärker vårt näringsliv. Saknar du något nätverk eller funktion? Kontaka kommunens kontaktcenter.

Skara kommun ingår i ett samarbete med hela Skaraborg. Business Region Skaraborg erbjuder fri, skräddarsydd och konfidentiell service till företag som söker bästa platsen för etablering i någon av regionens kommuner. Deras uppdrag är att stärka det investeringsfrämjande arbetet och attrahera nya verksamheter och kompetenser.

Business Region Skaraborg Länk till annan webbplats.

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Majoriteten av medlemmarna är fastighetsägare med hyresrätter för bostäder och lokaler och industrifastigheter.

Fastighetsägarna Länk till annan webbplats.

I Skara träffas fastighetsägare i ett nätverk några gånger per år. Vi tar upp aktuella frågor och informerar varandra. Ibland gör vi studiebesök. Nätverksträffarna arrangeras av Skara kommun och Fastighetsägarna. Medlemskap i Fastighetsägarna behövs inte för att delta. Det räcker att du äger en kommersiell fastighet i Skara kommun.

Kontakta kommunens kontaktcenter om du vill delta. 

Företagarna Skara skapar bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Vårt arbete är att verka för företagande, företagares rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.

Företagarna Skara Länk till annan webbplats.

Komuneco är ett yrkesnätverk för dig som jobbar eller är student inom kommunikation och marknadsföring i Skaraborg. 

Komuneco Länk till annan webbplats.

Kreativa Skaraborg stöttar kreativa företagare att utveckla sin verksamhet och synas, skapa affärsmöjligheter och hitta nya samarbeten. Nätverket är en del av ett Leaderprojekt med samma namn. Projektet ägs av Leader Nordvästra Skaraborg.

Välkommen till Kreativa Aktörer Skaraborg! (kreativaskaraborg.se) Länk till annan webbplats.

Gröna Möten presenterar nyaste forskningen till lantbrukare och företagare inom de gröna näringarna. Under enkla former möts man i dialog kring aktuella ämnen som beror alla aktörer inom de gröna näringarna.

Gröna Möten Länk till annan webbplats.

Leader Nordvästra Skaraborg är en ideell förening som verkar för lokalt ledd utveckling i kommunerna Essunga, Grästorp, Gullspång, Götene, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skara, Töreboda och Vara.

Leader Nordvästra Skaraborg (leadernvskaraborg.se) Länk till annan webbplats.

I LRF Västra Götaland finns det 47 kommungrupper (stadgebundna). Kommungruppernas roll är att påverka de kommunala politikerna och tjänstemännen för att det ska vara så lätt som möjligt att driva företag inom de gröna näringarna i kommunen.

Kommungrupper i LRF Västra Götaland - Lantbrukarnas Riksförbund Länk till annan webbplats.

MEGA+ (tidigare MEGA) är Skaras näringslivsförening. Föreningen ska verka för en attraktiv, levande stad med hållbar tillväxt och lokalt engagemang i fokus. Föreningens arbete syftar att alltid jobba för Skaras bästa. Mottot är: TILLSAMMANS FÖR SKARA. Föreningen bildades som en centrumförening 1999, men ombildades till en näringslivsförening den i mars 2021.

MEGA+ Länk till annan webbplats.

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. De ordnar dessutom nätverksträffar och grupprådgivning.

Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats.

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. De ordnar dessutom nätverksträffar och grupprådgivning.

Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats.

Skara kommun anordnar också mötesplatser för näringslivet, bland annat näringslivsfrukostar för att nätverka och utbyta idéer. Vi bjuder på enklare frukost. Vi byter plats och tema för att beröra olika delar i vår kommun.

Se utbudet av intressanta frukostar

GERDA, ett nätverk för kvinnor som driver företag i Skara med omnejd. Nätverket är ett samarbete mellan Företagarna Skara, Nyföretagarcentrum och Skara kommun. Läs mer Länk till annan webbplats.

En gång per kvartal träffas verksamheter inom tillverkningsindustrin i Skara. Mötena är till för gemensamma frågor, studiebesök och dialog. Kontakta kommunens kontaktcenter om du vill veta mer.

Skara Handel är Skaras köpmannaförening och har som mål att stärka handeln i Skara.

Skara Handel Länk till annan webbplats.

En förening som arbetar för att samla alla resurser och hästkrafter inom hästnäringen i Skara med omnejd.

Skara Hästland Länk till annan webbplats.

Ett nätverk för verksamheter inom besöksnäring, kreativa och kulturella näringar. Mötena är till för gemensamma frågor, studiebesök och dialog.
Kontakta kommunens kontaktcenter om du vill veta mer.

En ideell förening som verkar för företagande och utveckling av vårt geografiska område, som sträcker sig från Varnhem till Böja.

Detta är Vallevägen – Vallevägen (vallevagen.se) Länk till annan webbplats.

Denna sida uppdaterades