< >

Besöksnäring - tips och råd

På den här sidan beskriver vi några tips till verksamheter inom besöksnäring. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.

Turistinformation

upplevskara.se finns all information du behöver i din kommunikation med dina besökare. Här hittar du inspiration, tips på aktiviteter, boenden och restauranger och kartor över vandringsleder. Behöver du personlig hjälp eller om besökarna vill hämta trycksaker och ställa mer avancerade frågor finns våra kommunvägledare i Kontaktcenter till hjälp. 

Sverige-Norden-Världen

Sverige-Norden-Världen är ett system som tydliggör vilka insatser som erbjuds till vilka företag från Turistrådet Västsverige. Systemet säkerställer att verksamheter inom besöksnäringen har möjlighet att ingå i marknadsföringsaktiviteter och andra sammanhang baserat på den mognadsgrad som verksamheten har uppnått. Vill du ha mer information eller stöd i att komma längre i kategoriseringen och därmed ta del av fler insatser, kontakta oss.

Digital analys

Besöksnäringsföretag på Sverige-nivå erbjuds lokalt en digital analys där vi går igenom era digitala kanaler och kommer med tips på åtgärder som förbättrar er digitala närvaro.

Marknadsföring

Genom att kostnadsfritt lägga upp ditt evenemang i vår evenemangskalender finns möjligheten att synas på flera webbsidor och digitala kanaler. Gäller det större evenemang finns också möjlighet att synas på stadens digitala infartstavlor.

Lägg in ditt evenemang här Länk till annan webbplats.

Läs om kriterier för synlighet på infartstavlorna här Länk till annan webbplats.

Tips och råd för en mer hållbar besöksnäring

Skara kommun är anslutna till Hållbarhetsklivet - ett arbetssätt där vi förhåller oss till fyra principer;

  • Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt
  • Bra för både boende och besökare
  • Fler besökare när och där det inte är fullt
  • Fler heltidsjobb och mer robusta verksamheter

Även besöksnäringsföretag som vill arbeta för en mer hållbar besöksnäring i Västsverige kan ansluta sig till Hållbarhetsklivet, dela med sig av sina hållbarhetsinitiativ till andra och inspireras av hur andra arbetar.

Använd gärna vår hållbarhetshandbok som ett stöd i hur din verksamhet kan bli mer hållbar. 

Hållbarhetsklivet Länk till annan webbplats.

Turistrådet online

Turistrådet Västsverige erbjuder kostnadsfria utbildningar på olika aktuella teman för alla företag i Västra Götalandsregionen. Det kan handla om personalförsörjning, sociala medier, trender inom besöksnäringen bland mycket annat.

Hitta föreläsningarna här Länk till annan webbplats.

Upplev Skara-träffar

Cirka 4 gånger per år bjuder vi in besöksnäring och kreativa näringar i Skara till Upplev Skara-träffar. Träffarna har olika teman och inbjudna gäster som pratar aktuella ämnen, och vi delar vad som är på gång i våra verksamheter med varandra. 

Vill du bli inbjuden till våra träffar? Kontakta oss så lägger vi till dig.

Senaste träffen den 30 maj besökte vi Herrtorps Qvarn och fick besök av Nyföretagarcentrum som berättade om vad de kan erbjuda för rådgivning.

Nästa träff hålls den 27 november på Klostergårdens vandrarhem i Varnhem. 

Denna sida uppdaterades