Elevhälsa

Vi på skolan vill att alla ska ha möjlighet att nå sin fulla potential. Därför har vi ett elevhälsoteam som finns till för att ge dig stöd och hjälp på olika sätt.

Speciallärare

Vi arbetar med elever som behöver extra stöd för att nå sina mål. Det kan handla om elever med olika typer av inlärningssvårigheter, funktionsnedsättningar eller andra utmaningar.

Specialpedagog

Vi jobbar för att skapa en bra lärmiljö för alla elever. Tillsammans med lärarna och dig som elev skapar vi förutsättningar för att du ska nå goda resultat i studierna. Om du behöver extra stöd kan vi till exempel hjälpa dig att hitta struktur i dina studier och utveckla en bra studieteknik.

Studie- och yrkesvägledare (SYV)

Vi ger dig information om eftergymnasiala utbildningar, arbetsliv och arbetsmarknad, både klassvis och enskilt. Under din gymnasietid hjälper vi dig även med allmänna frågor kring studier eller om mer specifika frågor som rör din studieplan och ditt program.

Skolsköterska

Under ditt första år på gymnasiet erbjuds du en tid för hälsobesök hos oss. Vi kan ge dig råd och stöd om din hälsa och ditt välmående för att du ska klara dina studier.

Vi jobbar främjande och förebyggande inom olika områden, såsom sömn, kost, motion och andra livsstilsfrågor.

Skolkurator

Om du behöver prata med någon om något som är svårt kan du vända dig till oss. Vi kan ge dig stöd och hjälp i olika situationer, till exempel om du har problem hemma eller i skolan. Vi kan också förmedla kontakt med andra organisationer, till exempel ungdomsmottagningen eller socialtjänsten.

Heltidsmentor

Arbetar tillsammans med skolans personal, mentor, rektor, elevhälsa samt övrig personal i arbetet med att främja elevers närvaro samt att arbeta med elever i problematisk frånvaro. Stödjer mentor och övrig personal i hälsofrämjande och förebyggande arbete kring trygghet och studiero.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta oss om du vill ha mer information eller om du behöver hjälp. Du kan nå oss via telefon, e-post eller genom att besöka oss.

Kontakt speciallärare

Speciallärare - språk, läs och skriv

Lovisa Ax
Telefon 070-495 10 32

Speciallärare - matematik

Tina Åkegård

Kontakt specialpedagog

Specialpedagog

Paula Wiktorell
Telefon 070-813 36 01

Kontakt studie- och yrkesvägledare

Studie- och yrkesvägledare

Ann Bjärnsund
Telefon 0511-323 78

Studie- och yrkesvägledare

Kenneth Säll
Telefon 0511-323 02

Kontakt skolsköterska

Skolsköterska

Sara Karlsson
Telefon 0511-323 88

Kontakt skolkurator

Skolkurator

Simon Gartman
Telefon 0511-323 56

Skolkurator

Elenore Thor Lindblad
Telefon 0511-323 18

Kontakt heltidsmentor

Heltidsmentor

Jennica Andersson