Stödboende Skaraborgsgatan

Stödboende Skaraborgsgatan

< >

Boendestöd och träningsboende

Du som fyllt 18 år och har en utvecklingsstörning eller autism/autismliknande tillstånd kan ansöka om att få boendestöd i ditt hem.

Boendestödet är till för att du ska träna på att klara av att sköta ditt hem. Du kanske tycker att det är svårt att till exempel städa, laga mat, diska eller tvätta kläder. Då kan du få besök av boendestödjare som visar och hjälper dig hur du ska göra.

Du kan också få hjälp med att göra ärenden, som till exempel att tillsammans gå till affären och handla mat.

Ansökan

Om du vill ansöka om boendestöd kontaktar du en LSS-handläggare, via kommunens kontaktcenter eller ansök via e-tjänst.  

Stödboende på Skaraborgsgatan

Målgrupp

Vi finns till för dig som har rätt att få insats via LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Du som vill ha stöd av oss klarar av det mesta i vardagen själv, men kan behöva hjälp någon, eller några gånger i veckan.

Målsättning

Målet med att få boendestöd  är att klara av allt som en vanlig vardag innebär på bästa möjliga sätt för just dig som får vårt stöd. Detta kan göras möjligt genom att få hjälp med matlagning, städ, läkarbesök och liknande.

Bostaden

Du som får hjälp av oss bor i en egen lägenhet någonstans i Skara kommun. Du kan också få tillgång till en lägenhet på Skaraborgsgatan 18 om du har särskilt beslut på det.

Personal

Vi har en lokal på Skaraborgsgatan 24. Det finns personal på Skaraborgsgatan dygnet runt. Personal på boendet genomför löpande utbildning inom Marte Meo och tecken som stöd.

Denna sida uppdaterades