< >

Föreningsliv

Att vara med i en förening har många goda effekter. Det ger en ökad social gemenskap, meningsfull fritid och ofta ökad fysisk aktivitet. Föreningslivet är mycket aktivt i kommunen och i föreningsregistret på hemsidan finns ca 140 föreningar och studieförbund registrerade. Bland föreningarna kan du hitta någon verksamhet som tilltalar dig. 

Hitta en förening

Du har som kommuninvånare möjlighet att välja om du exempelvis vill idrotta eller lära dig släktforska.

Se vilka föreningar som finns i Skara Länk till annan webbplats.

För dig som sitter i en föreningsstyrelse

För att vi ska kunna tillhandahålla rätt uppgifter angående kontaktpersoner samt styrelse i föreningarna, så måste ni ändra det i föreningsportalen.
Vill ni ha hjälp så kontakta oss på fritidsenheten, 0511-322 01 eller 0511-322 00.

Ansök om bidrag

Man ansöker om bidrag från den webbaserade föreningssidan finns i menyn (i datorn till vänster och i mobilen som tre streck högst upp). För att en förening ska kunna söka bidrag behöver du ange någon i föreningen som är ansvarig. Kontakta föreningshandläggare på fritidsenheten, kontaktuppgifter finns i på sidan. Dulegitimerar dig med mobilt bank-id.

Föreningsbidrag Word, 97.7 kB.

Föreningsportal (bidragsansökningar mm.) Länk till annan webbplats.

Politiskt uppdrag

Kultur- och fritidsnämndens uppdrag är bland annat att främja och utveckla idrotts-, frilufts- och fritidsverksamheten och det är verksamhet för barn och ungdomar som ska prioriteras. Föreningar och studieförbund utför en stor del av den verksamhet som ligger under kultur- och fritidsnämndens ansvar. En viktig uppgift är därför att stärka deras roll och ge stöd i form av bidrag, lokaler och annan service.


Denna sida uppdaterades