Engagera dig

I Skara finns många möjligheter att engagera sig i kultur, idrott och socialt arbete. Staden erbjuder föreningar för alla åldrar, där du kan göra skillnad och skapa nya vänner.

Lär känna Skara

Vi anordndar träffar för att välkomna nya invånare och anställda hos någon av alla arbetsgivare i vår kommun. På träffarna berättar vi om Skara och det bjuds på en stadsvandring.

Informationen och vandringen är framtagen för dig som känner dig ny i Skara kommun, som boende eller inpendlare eller för dig som träffar besökare i ditt yrke.

Kommande träffar: 3 oktober klockan 16.00 med start i Stadshuset.

Begränsat antal platser. Om det blir fullbokat upprättas en väntelista.
Fler tillfällen kommer längre fram.

Är ni många från samma organisation kan vi ordna ett särskilt tillfälle.

Anmäl mig här (invajo.com) Länk till annan webbplats.

Tidningen Nyinflyttad

Nyinflyttad är en välkomst- och informationstidning i tabloidformat för de som flyttar in i kommunen. Nyinflyttad innehåller artiklar, tips, reportage, nyttig kommuninformation och kartor med mera. Vilket hjälper och vägleder de nyinflyttade, att på ett snabbt och bekvämt sätt informera och bekanta sig med sin nya hemkommun.

Tidningen Nyinflyttad - läs den digitalt (storstadspress.se) Länk till annan webbplats.

Föreningsportalen

Föreningsportalen är en samlingsplats där du kan söka och hitta alla de föreningar som finns i Skara. Du kommer förunderas av hur starkt föreningsliv det finns i Skara kommun.

Föreningsportalen (skara.actorsmartbook.se) Länk till annan webbplats.

Mötesplatser

I Skara finns en varm gemenskap där alla kan hitta sin plats. Här finns något för alla, oavsett intresse eller bakgrund. Att vara en del av gemenskapen i Skara stärker både individen och hela samhället. Skara kommun har många mötesplatser för dig som söker samvaro och gemenskap. Kom och upptäck möjligheterna som väntar på dig i Skara!

Mötesplatser

Körer och musikliv

Följ din kommun

Vårt mål är att ge förutsättningar för det goda livet i Skara kommun. Därför vill vi också ha en bra dialog mellan kommunen och dig som medborgare. För att ge dig större inblick i kommunens verksamhet har vi satsat på att producera nyhetsbrev, bloggar och filmer och vi finns på flera sociala medier.

Följ din kommun

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.00