Ansökan och antagning

Du som bor i någon av Skaraborgs kommuner kan välja fritt var i Skaraborg du vill läsa din gymnasieutbildning

För dig som bor i Skaraborg

Katedralskolan ingår i Utbildning Skaraborg, ett samverkansområde för kommuner i Skaraborg. Du som går i en skola i Skaraborg ansöker via Utbildning Skaraborgs antagningskansli.

  • Du gör din ansökan mellan terminsstart i januari och 1 februari, med det lösenord du fått från din studie- och yrkesvägledare.
  • I mitten av april kan du gå in på webben och se om du blivit preliminärt antagen utifrån dina betyg från höstterminen. Kom ihåg att det bara är preliminärt.
  • Vill du ändra dina val har du chansen att göra det i omvalsperioden som är 15 april till 15 maj.
  • Den 1 juli kan du logga in på webben och se ditt definitiva antagningsbesked som grundar sig på dina betyg från vårterminen. I ditt antagningsbesked står allt som du behöver veta om var och när du kommit in. Glöm inte att svara på din antagning via webben senast den 25 juli.

Utbildning Skaraborg - information om ansökan Länk till annan webbplats.

För dig som bor utanför Skaraborg

Går du i en skola utanför Skaraborg och vill söka till Katedralskolan kontaktar du studie- och yrkesvägledaren på din skola. Då får du reda på vilka regler som gäller och hur du ska gå tillväga.

Antagningsprov för Estetiska programmet och IB

Vid ansökan till de estetiska utbildningarna på Katedralskolan samt International Baccalaurate (IB) blir du kallad till ett antagningsprov och intervju. Mer information om detta finns på respektive utbildnings sida.

International Baccalaureate
Estetiska programmet

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Ann Bjärnsund
Telefon 0511-323 78

Studie- och yrkesvägledare

Kenneth Säll
Telefon 0511-323 02