< >

Edlevo

Edlevo är ett skolsystem för förskola, fritidshem och skola som hanterar barn- och elevuppgifter, kontaktuppgifter, barnschema samt närvaro/frånvaro.

Detta kan du som vårdnadshavare göra i Edlevo:

  • Registrera schema – i appen.
  • Rapportera frånvaro – i appen.
  • Kontrollera och uppdatera kontaktuppgifter – i appen eller e-tjänsten.
  • Avsluta placering – i appen.
  • Registrera inkomst – i e-tjänsten.
  • Ansökan om byte av förskola – i e-tjänsten.


Det finns två sätt att logga in i Edlevo:

All inlogg kräver BankID. Saknar du BankID kontaktar du administratör för aktuell förskola/skola.

Vi rekommenderar dig att ladda ner appen Edlevo för att du ska få notiser.

Om Edlevo-appen

Appen Edlevo är gratis och finns att ladda ner till mobiltelefon eller surfplatta i App Store och Google Play.  All inloggning kräver BankID. 

Om du inte hittar appen i Appstore eller Google Play Butik – kontrollera att ditt Google Play är inställt på Sverige.

Schema

Du behöver meddela vilka tider som ditt barn kommer vara på förskolan så att vi vet när barnet är hos oss. Schemat registrerar du i appen.

Tänk på att tiden du registrerar också innehåller tiden det tar att lämna och hämta. Om du schemalägger barnet mellan 7:30 och 16:00 ska ni tidigast komma till förskolan klockan 7:30 och lämna förskolan, påklädd och klar, senast klockan 16:00.

Hitta barnschema i appen: På startsidan ser du ditt eller dina barn med gemensamma funktioner. Har du flera barn swipar du åt vänster för att navigera till enskilt barn

Meddela frånvaro

Om ditt barn är borta från förskolan av någon anledning måste du meddela det före kl 7.30 samma dag. Du behöver också meddela oss när barnet kommer tillbaka. Vid oanmäld frånvaro kontaktar vi hemmet samma dag. Frånvaro registrerar du i appen.

Saknar du Bank-ID? SMS:a frånvaro via SMS

Uppdaterade kontaktuppgifter

Det är viktigt att förskolan har rätt kontaktuppgifter till dig. Om något händer måste vi kunna nå dig omgående. Dina kontaktuppgifter registrerar/ uppdaterar du i e-tjänsten eller appen.

Klicka på menyn längst upp till höger och välj inställning. Välj “Visa fullständig profil”. Här visas din adress utifrån folkbokföringen. Det är viktigt att du fyller i aktuella telefonnummer och e-post för att hålla kontaktinformationen uppdaterad.

Avsluta placering

Uppsägningstiden är 2 månader från den dag uppsägningen kommer in till Barn- och utbildningskontoret. Inga muntliga uppsägningar gäller men meddela förskolan och/eller rektor att ditt barn ska sluta. Uppsägningen registrerar du i appen.
Kommunen har rätt att avsluta en placering på förskola om:

  • Platsen inte använts under 2 månader
  • Avgiften inte betalas

Byte av förskola

Om du behöver/vill byta förskola för ditt barn registrerar du en ny ansökan. Omplaceringar hanteras två gånger per år, med placering vid varje terminsstart. Ansökan registreras i e-tjänsten.

Registrera och uppdatera inkomst

Avgiften för barnomsorg beräknas utifrån hushållets gemensamma inkomst per månad före skatt. Om du lever tillsammans med någon som inte är biologisk förälder till ditt barn ska den personens inkomst också anmälas. Om vi inte har någon inkomst registrerad för ditt hushåll kommer du att debiteras maxavgift. Inkomsten registrerar du i e-tjänsten.

Vill du frånvaroanmäla ditt barn och saknar BankID kan du numer skicka ett sms:meddelande istället för att ringa till förskolan.

Läs mer om hur på: Frånvaro via SMS

Vill du ha hjälp med andra ärenden i Edlevo och saknar du BankID kontaktar du administratör för aktuell förskola/skola så hjälper de dig.

Denna sida uppdaterades