Edlevo

Innehåll på sidan

Edlevo är det skolsystem som Skara kommun använder för förskola, fritidshem och skola som hanterar barn- och elevuppgifter, kontaktuppgifter, barnschema samt närvaro och frånvaro.

Detta kan du som vårdnadshavare göra i Edlevo:

  • Svara på platserbjudande
  • Registrera schema
  • Rapportera frånvaro
  • Kontrollera och uppdatera kontaktuppgifter
  • Avsluta placering

Använd app eller logga in via datorn

Det finns två sätt att logga in i Edlevo:

All inlogg kräver BankID. Saknar du BankID kontaktar du administratör för aktuell förskola/skola. Vi rekommenderar dig att ladda ner appen Edlevo för att du ska få notiser.

Om Edlevo-appen

Appen Edlevo är gratis och finns att ladda ner till mobiltelefon eller surfplatta i App Store och Google Play. All inloggning kräver BankID.

Om du inte hittar appen i Appstore eller Google Play Butik – kontrollera att ditt Google Play är inställt på Sverige.

Att ändra eller registrera i Edlevo

Växla mellan olika barn

På startsidan ser du ditt eller dina barn med gemensamma funktioner. Har du flera barn swipar du åt vänster för att navigera till enskilt barn.

Schema

Du behöver meddela vilka tider som ditt barn kommer vara på förskolan eller fritidshemmet så att vi vet när barnet är hos oss. Länk till schemat finns på startsidan inne i appen.

Tänk på att tiden du registrerar också innehåller tiden det tar att lämna och hämta. Om du schemalägger barnet mellan klockan 07:30 och 16:00 ska ni tidigast komma till förskolan klockan 07:30 och lämna förskolan, påklädd och klar, senast klockan 16:00.

När ditt barn går på fritids både före och efter skolan ange alltid två tidsslotter. Tiden från att barnet kommer på morgonen till och med att skolan börjar för dagen samt när skolan slutar till hämtning.

Meddela frånvaro

Om ditt barn är borta från förskolan av någon anledning måste du meddela det före kl 07.30 samma dag. Du behöver också meddela oss när barnet kommer tillbaka. Vid oanmäld frånvaro kontaktar vi hemmet samma dag.

  • Frånvaro registrerar du i appen.

Saknar du Bank-ID? Då kan du frånvarorapportera via SMS

Uppdaterade kontaktuppgifter

Det är viktigt att förskolan och skolan har rätt kontaktuppgifter till dig. Om något händer måste vi kunna nå dig omgående.

Klicka på menyn längst upp till höger och välj inställning. Välj “Visa fullständig profil”. Här visas din adress utifrån folkbokföringen. Det är viktigt att du fyller i aktuella telefonnummer och e-post för att hålla kontaktinformationen uppdaterad.

Avsluta placering

Uppsägningstiden är 2 månader från den dag uppsägningen kommer in till Barn- och utbildningskontoret. Inga muntliga uppsägningar gäller men meddela förskolan och/eller rektor att ditt barn ska sluta. Uppsägningen registrerar du i Edlevo.
Kommunen har rätt att avsluta en placering på förskola om:

  • Platsen inte använts under 2 månader
  • Avgiften inte betalas

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30