< >

Daglig verksamhet

Du som har en funktionsnedsättning och inte har ett arbete eller utbildning kan ansöka om daglig verksamhet. Daglig verksamhet är för dig i yrkesverksam ålder som behöver stöd. Målet är att hjälpa dig att utveckla dina möjligheter till arbete, antingen på kort eller lång sikt.

På daglig verksamhet har vi en person som hjälper dig att hitta rätt plats att vara på. Den personen kallas samordnare.
Samordnaren pratar med dig för att ta reda på vad du tycker är intressant och vad du skulle vilja göra.
Efter samtalet försöker samordnaren hitta en plats där du kan vara, antingen i någon av våra verksamheter eller på en annan arbetsplats. Samordnaren utgår kring dina tänker på vad du vill och försöker hitta en plats som passar till dig.

Hur gör du för att få en plats på daglig verksamhet i Skara?

Du behöver ansöka om att få en plats i Skara. Detta kan du göra på två sätt:

  1. Skriv en ansökan och skicka den till kommunens LSS-handläggare
  2. Ring kommunens kontaktcenter på telefonnummer 0511-320 00

LSS-handläggaren kommer att titta på ditt behov och bestämma vilken hjälp du kan få. Om du blir beviljad en plats kommer du att få en plats som passar dig bäst, baserat på vad du behöver och  delvis på vad du önskar.

Ansökan om hjälp (ladda ned blankett) Pdf, 117.6 kB.

Vad kan man göra på daglig verksamhet i Skara?

Vi har fyra olika verksamheter hos oss. 

Här jobbar vi med känslor och upplevelser efter olika teman. Vi har olika rum, som förändras efter vad vi tema på. Vi har ett "Vitt rum" där man kan koppla av utan störande intryck, och även ett massagerum för att ta en paus.

Under våren jobbar vi med ett växttema. Vi planterar växter och pratar om hur de växer från frö till blomma eller grönsak. 

Att erbjuda ett rum för avkoppling utan intryck är viktigt. Det ger dig möjlighet till lugn och ro när du behöver det som mest.

På sysselsättningen Allservice jobbar vi med att ge dig möjligheten att få arbetsliknande sysselsättning och utvecklas för framtiden. I vår produktion tillverkar vi bland annat vetekuddar och packar produkter åt olika lokala företag.

I Trädgårdsservice hjälper vi pensionerade privatpersoner runt om i kommunen med olika trädgårdsuppdrag mot betalning. Det kan vara att rensa i trädgårdar, klippa häckar och träd, samt klippa gräs och skotta snö åt personer som har hemtjänstinsatser.

På Elvan jobbar vi med att skapa olika saker av olika former och material. Vi gör till exempel saker av lera, trycker på tyg och målar på olika sätt. Vi säljer det vi har skapat i vår butik som heter Unik Butik.
 Vi har också ett bageri där vi bakar olika sorters kakor och annat gott fika efter beställningar. Vår butik och Elvan finns i samma hus, centrlat mitt i Skara.

Ett mysigt café där alla är välkomna att komma och njuta av gofika. Du kan jobba vid kassan och hjälpa till att sälja smörgåsar och kakor eller arbeta i köket där vi förbereder godsakerna som sedan serveras i cafét. 

Denna sida uppdaterades