Daglig verksamhet

Du som har en funktionsnedsättning kan ha rätt att ansöka om daglig verksamhet.

Daglig verksamhet är för dig i yrkesverksam ålder och som inte arbetar eller studerar. Den dagliga verksamheten är en form av sysselsättning som är anpassad efter dina individuella behov, intressen, förutsättningar och förmågor. Målet är att hjälpa dig att utveckla dina möjligheter till arbete, på kort eller lång sikt.

På daglig verksamhet finns en samordnare som hjälper dig att hitta rätt plats. Tillsammans pratar ni om vad du tycker är intressant och vad du vill göra. Sedan letar samordnaren efter en plats för dig, antingen i våra verksamheter eller på en annan arbetsplats. Samordnaren utgår från vad du vill och försöker hitta en plats som passar dig.

Våra verksamheter

51:an Gröna sidan

Här arbetar vi med känslor och upplevelser efter olika teman. Vi har olika rum som ändras beroende på temat. Det finns ett "Vitt rum" för avkoppling utan störande intryck och ett massagerum för pauser.

Under våren jobbar vi med ett växttema. Vi planterar växter och pratar om hur de växer från frö till blomma eller grönsak. 

Att erbjuda ett rum för avkoppling utan intryck är viktigt. Det ger dig möjlighet till lugn och ro när du behöver det som mest.

51:an Gula sidan

På sysselsättningen Allservice får du möjlighet till arbetsliknande uppgifter och utveckling för framtiden. Vi tillverkar bland annat vetekuddar och packar produkter åt lokala företag.

I Trädgårdsservice hjälper vi pensionärer i kommunen med trädgårdsarbete mot betalning. Vi rensar trädgårdar, klipper häckar och träd, klipper gräs och skottar snö åt personer med hemtjänst.

Elvan

På Elvan jobbar vi med att skapa olika saker av olika former och material. Vi gör till exempel saker av lera, trycker på tyg och målar på olika sätt.

Vi säljer det vi skapar i vår butik som heter Unik Butik. Vi har också ett bageri där vi bakar olika sorters kakor och annat gott efter beställningar. Vår butik och Elvan finns i samma hus i centrala Skara.

Cafe Tegla

Ett mysigt café där alla är välkomna att komma och njuta av gofika. Du kan jobba i kassan, hjälpa till att sälja smörgåsar och kakor eller arbeta i köket där vi förbereder godsakerna som sedan serveras i cafét.

Hur ansöker jag?

Ansök om daglig verksamhet hos en biståndshandläggare via kommunens kontaktcenter 0511-320 00, eller via blankett som du kan få hemskickad genom att kontaka kommunens kontaktcenter. Biståndshandläggaren bedömer sedan om du kan få stödet utifrån ditt behov och de lagar som gäller, som till exempel lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Lagar om stöd för dig med funktionsnedsättning, LSS

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30