Världsflaggor på en hög med böcker framför en grön tavla
< >


På andra språk än svenska

Biblioteket är en plats för alla, oavsett vilket modersmål de har. Vi vill att alla ska kunna hitta litteratur som intresserar dem, oavsett vilket språk de pratar. Därför erbjuder vi ett brett utbud av böcker på andra språk än svenska.

Vårt utbud

För att främja språklig mångfald, integration och ökad förståelse för andra kulturer erbjuder biblioteken böcker på flera språk, allt från engelska och fransk, till arabiska och tigrinska. Här hittar du skönlitteratur, facklitteratur, barnböcker och ungdomsböcker.

Hitta böcker på ditt språk

Du kan hitta böcker på ditt språk genom att söka i vår onlinekatalog. Använd alternativet "utökad sökning". Du kan också fråga personalen i informationsdisken om hjälp. 

Om du inte hittar böcker på det språk som du söker så kontakta personalen i informationsdisken så gör vi vårt bästa för att hitta böcker efter dina önskemål. Du kan även skicka inköpsförslag eller beställ fjärrlån via vår hemsida eller personligen.

Vill du veta mer om vårt utbud av böcker på andra språk? Kontakta oss gärna!

Bläddra

Bläddra är en app med e-böcker på jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska. Appen är ett samarbete mellan Kungliga biblioteket och Sveriges nationella minoritetsförbund. Här hittar du allt från skönlitteratur till facklitteratur, för barn och vuxna.

Böckerna går att nå överallt i landet och är tillgängliga offline. Det krävs inget konto eller inloggning för att ta del av litteraturen. Ladda ner appen på Kungliga biliotekets hemsida: kb.se/bladdra Länk till annan webbplats.

Världens biblioteket

Världens bibliotek är ett digitalt bibliotek med böcker på 17 språk inklusive flera av Sveriges migrantspråk. Här hittar du allt från skönlitteratur till facklitteratur, för barn och vuxna. besök www.varldensbibliotek.se Länk till annan webbplats.

Du kan läsa och lyssna på böcker på Världens biblioteks webbplats. Det enda du behöver göra är att skapa en användarprofil med hjälp av din mejladress.

Världens bibliotek är en del av Sveriges allmänna bibliotekssystem och finansieras av skattepengar. Därför är det alltid gratis att använda för alla i Sverige.

Fördelar med att läsa på andra språk:

  • Läsning på andra språk kan förbättra din läsförståelse, ordförråd och grammatik.
  • Det kan också ge dig en bättre förståelse för kulturen i det landet där språket talas.
  • Ett bra sätt att lära sig ett nytt språk.

Denna sida uppdaterades