Det finns gott om fisk i Vallesjöarna. Hyr en båt eller hitta en brygga!

< >

Att göra

Den sköna naturen väntar runt knuten när du är i Skara. I Vallebygden till exempel, kan du fiska, paddla, bada, cykla och vandra i sex olika naturreservat. Vill du testa bäversafari, åk till Herrtorps Qvarn vid ån Flian.

Sommarland brukar också vara en höjdpunkt med sina 4 miljoner liter vattenäventyr, tivoli och gocart, särskilt för barnfamiljer och nöjeslystna äventyrare. Ett stenkast från Sommarland ligger Axevalla travbana, som är en av Sveriges största travbanor. 

Järnvägsentusiaster ser till att gamla fina ånglok och vagnar tuffar fram i det vackra landskapet längs den smalspåriga järnvägen mellan Skara och Lundsbrunn. Passa på att resa som det gjordes förr, till dunket av skenskarvar och doften av stenkolsrök! I Lundsbrunn finns ett mysigt café där du kan köpa något gott innan tåget återvänder till Skara.

På Vilanområdet i utkanten av stan finns en uppskattad äventyrsgolfbana, familjebadhus med utomhuspooler och en härlig relax.

Ett besök på Bokäventyret i Gamla biblioteketbrukar vara populärt bland de yngre.  Där finns Sveriges första lek- och lärutställning om bokens och skriftens historia.

Mer information på Skaras officiella besöksguide Länk till annan webbplats.  

Denna sida uppdaterades