Vägarbeten

Allt vi gör är för invånarnas bästa och för att göra Skara bättre. Vi säkerställer att leveranssäkerheten på vattnet är hög. Vi gör planerat underhåll på gator och vägar och vi genomför gestaltningsåtgärder som gör Skara snyggare och tryggare.

Resurserna vi har används så kostnadseffektivt som möjligt och vi samordnar insatser där det går. För gatorna i de mindre tätorterna gäller samma kriterier för underhåll som i staden. Asfaltering prioriteras efter trafikmängd och typ av gata.

Om du hittar fel på kommunens gator eller gatubelysningar är vi tacksamma om du gör en felanmälan. Tillsammans gör vi Skara bättre.

Felanmälan på offentliga miljön

Pågående vägarbeten och projekt

Större projekt
Mindre störningar

Byte av vattenledningar

Skara Energi AB höjer tempot med byten av vattenledningar i gatorna för att undvika ett framtida underhållsberg. Genom att byta ledningarna i tid undviker man många plötsliga vattenläckor som medför oplanerade störningar och kostnader. De flesta arbetena görs inne i Skara eftersom ledningsnätet är både större och äldre.

Fjärrvärme

Skara Energi AB utför en del arbete med att ansluta fastigheter till fjärrvärmenätet och nya högspänningskablar läggs för att stärka upp elnätet i Skara.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.00