Ungas inflytande

Som ung är du experter på din verklighet och vuxna behöver ditt perspektiv för att kunna utveckla Skara kommun. Vi strävar efter att allt mer involvera ungas tankar och idéer i kommunens utvecklingarbete.

Ungdomsråd i Skara

Är du mellan 13-23 år, bor i Skara kommun, och vill vara med och påverka vad kommunen beslutar? Gå då med i kommunens ungdomsråd!

Kom och var med, eller lämna en idé för förbättring i Skara för unga. Är du nyfiken på rådet och kanske vill vara med är du varmt välkommen att kontakta oss eller vara med på något av våra möten. Det är helt okej att bara komma och lyssna också. Ingen anmälan, bara att dyka upp!

Syftet med ungdomsrådet är att ge unga i Skara mer inflytande i kommunen och kommer användas som ett bollplank och kunna ge råd och idéer till politiker och tjänstepersoner (anställda). Ungdomsrådet kommer också att skapa evenemang för unga i Skara - så kom gärna med tips på vad du som ung vill ska finnas i Skara!

Lämna förslag eller idéer till ungdomsrådet: ungdomsrad@skara.se

Ungdomsrådet har ett Instagramkonto; ungdomsrad_skara

Feriepraktik som Ung kommunutvecklare

Du som söker feriepraktik i kommunen kan välja inriktningen ung kommunutvecklare. Det är ett jobb som innebär att du arbetar med aktuella utvecklingsfrågor som rör unga i kommunen (se exempel nedan). Som ung kommunutvecklare bidrar du med ungas perspektiv, dina kunskaper och erfarenheter områden som behöver få ett ungdomsperspektiv. Då får också lära dig hur en kommun fungerar. Du arbetar tillsammans med minst en ung kommunutvecklare-kollega.

Uppdragen varierar från år till år. Följande är exempel på vad unga kommunutvecklare i Skara har jobbat med tidigare år:

  • Ökad fysisk rörelse för barn och ungdomar
  • Utformning av stadskärnan utifrån ett trygghetsperspektiv
  • Ungas syn på arbetslivet
  • Unga möjlighet att påverka en kommun
  • Ungas syn på bostadsbyggande i Skara
  • Skaras attraktivitet utifrån ett ungdomsperspektiv

Lupp - enkät

I år genomför Skara kommun ungdomsenkäten LUPP för tredje gången. Då får elever som går i årskurs 8 och andra året på gymnasiet svara på frågor som berör deras liv idag och i framtiden. Deras tankar kommer att tas till vara i kommunens arbete framåt.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30