< >

Feriepraktik

Feriepraktik är en utmärkt chans för dig att prova på arbetslivet med hjälp av en handledare. Du får chansen att bilda dig en uppfattning om hur det är på en arbetsplats. Du som är född 2007 eller 2008 och folkbokförd i Skara kommun är välkommen att ansöka till sommaren 2024.

Hur ansöker jag?

Ansökan för 2024 är stängd.
Ansökan till feriepratik görs i ett rekryteringssystem som heter Varbi. Du kan ansökan mellan 11 mars - 5 april 2024. Har du sökt tidigare år kan du använda samma användarnamn och lösenord som man använde tidigare år.

Har du frågor eller funderingar kan du maila till:
Feriepraktik@skara.se

Vad är lönen?

Lönen för 2024 är 67 kronor/timmen.

Arbetsområden

Feriepraktik sker i första hand i kommunens förvaltningar, bolag eller föreningar. Nedan ser du exempel på platser. Klicka på varje rubrik och läs mer om varje område.

Tycker du att det är kul att arbeta med barn, deras lärande och utveckling? 
Som feriepraktikant på en förskola eller ett fritids så kommer du få uppleva en vardag med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Förutom att vara delaktig i inne och uteaktiviteter med barnen så får du städa och ta ansvar för olika köksuppgifter. För att arbeta inom förskola och fritids krävs utdrag ur belastningsregistret.

Är du en omtänksam och serviceinriktad person som vill förgylla tillvaron för äldre människor? Som serviceassistent inom vård & omsorg jobbar du på ett av Skaras boende för äldre. Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att hjälpa till i kök, servera mat, vika och hantera tvätt samt hjälpa till att städa allmänna ytor.

Är du intresserad av matlagning och vill testa på hur det är att jobba i kök? I kommunen finns många kök som lagar och serverar mat till kommunens skolor, förskolor och äldreboenden. Här får du chansen att lära dig mer om matlagning och servering, hygien och specialkost. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna.

Som fastighetsskötare/parkarbetare ansvarar man för den inre och yttre skötseln av fastigheter, egendomar och grönytor. Arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats men trappstädning, skötsel av grönytor, rabatter, häckar och träd förekommer ofta. Trivs du med att arbeta utomhus med ett fysiskt och praktiskt arbete så kanske detta är något för dig.

Vill du vara med och bidra till att utveckla Skara kommun till en ännu bättre plats?
I så fall uppmuntrar vi dig att söka feriepraktik som ung kommunutvecklare på kommunledningsförvaltningens tillväxtenhet.

Som ung kommunutvecklare kommer du att få möjlighet att lära dig mer om hur kommunen arbetar med olika samhällsfrågor. Du kommer att vara med i arbete som rör kommunens attraktivitet och tillväxt, skapande av arbetstillfällen, landsbygdsutveckling och turism.

Häng med under några veckor och få se hur det är att arbeta på räddningstjänsten i Skara. Här får du en omfattande introduktion till vad det innebär att vara brandman. Utöver de praktiska uppgifterna som beredskap och underhållsarbete kommer du också att delta i fysisk träning tillsammans med brandmännen. Det är en bra möjlighet att lära dig både teori och praktik inom räddningsbranschen.

Vill du jobba praktiskt och tycker om att hålla rent och snyggt runt omkring dig? Då kanske sommarjobb inom lokalvård är något för dig. Som feriepraktikant inom lokalvård får du följa med en handledare och hjälpa till att städa kommunens lokaler. Arbetsuppgifterna innefattar olika moment inom städ och renhållning.

Är du en person som trivs med att bjuda på dig själv och är intresserad service, teater eller musik? Då är en plats inom teater, kultur och underhållning något för dig.
Här får du chansen att delta i repetitioner och förbereda en sagofylld upplevelse för barn och familjer i Petersburgs skogsområde. Om du går på musikskolan kan du också bli utvald till en grupp av sommarmusiker som spelar på olika arenor runt om i Skara.

Information om perioder

Feriepraktiken kommer att ske under 3 veckor. Du praktiserar 90 timmar totalt. Veckorna är i huvudsak under två perioder.  

Period 1: vecka 26-28, 24 juni - 14 juli

Period 2: vecka 30-32, 22 juli - 11 augusti

Får du erbjudande om plats kommer du få information om exakt vilka veckor du ska praktisera. 

Denna sida uppdaterades