Busskort

Elever som har rätt till ett skolkort (busskort) får detta från skolan utan att behöva ansöka

Regler för skolkort (busskort)

  • Du har rätt till skolkort om närmaste färdväg mellan bostad och skola är minst 6 km.
  • Du har rätt till skolkort till och med vårterminen det år du fyller 20 år.
  • Du som är elev på Katedralskolan behöver inte ansöka om skolkort, utan får kortet i början på höstterminen om du är berättigad till detta.
  • Skolkort får inte tas emot om du ansöker om eller har beviljats inackorderingstillägg.
  • Du får ett nytt skolkort varje läsår.
  • Ditt skolkort är giltigt även i början av kommande läsår, fram till 15 september, så spara det gärna tills du får ditt nya kort.

Är avståndet mellan bostad och hållplats längre än 6 km är du berättigad till kontant ersättning. Denna ersättning söker du via din hemkommun.

Borttappat eller stulet skolkort

Du meddelar i receptionen att kortet är borttappat/stulet. Skolan spärrar det gamla och beställer sedan ett ersättningskort. Inom några dagar levereras det nya kortet. Fram till dess får du ett tillfälligt busskort att resa på. Skolan tar ut en avgift på 100 kronor för det nya skolkortet.

Glömt skolkort

Du som glömt ditt skolkort hemma får själv betala din resa till och från skolan.

Skadat eller felaktigt skolkort

Ett defekt skolkort lämnar du till föraren på bussen. Du får ett kvitto av föraren som gäller som färdbevis i sju dagar. Första skoldagen går du till receptionen på skolan och visar upp kvittot så att ett nytt skolkort kan beställas.

I de fall föraren inte tar hand om det defekta skolkortet, går du till receptionen på skolan som tar hand om kortet. Där beställs ett nytt kort och du får ett tillfälligt skolkort att åka på tills det nya kortet kommer.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.00