Petersburg friluftsområde

Skog mned mosiga stenar och en stig.

Välkommen till ett stadsnära friluftsområde med utegym, motionsspår, aktivitetsstationer, mountainbikespår, pumptrackbana och padelbana.

Utegym

Utegymmet består av flera olika moment och styrkeövningar, bland annat en hinderbana som går parallellt med motionsspåret. På övrig yta är träningen mer styrke- och stretchbetonad, dels genom belastning av egen kroppsvikt dels rörliga delar i stationerna. Det finns också nya sittbänkar och en öppen yta där exempelvis skolklasser och idrottsklubbar kan ha samling.

Motionsspår

I Petersburgsområdet finns tre spår av olika längd.

• 2,5 km elljusspår röd markering
• 5,0 km elljusspår gul markering
• 6,0 km blå markering

Spåren har en svårighetsgrad från lätt till medel och går i en blandad skogsmiljö. Längs de olika spåren finns ett flertal sittbänkar och bordsgrupper.

Karta över motionsspår (arcgis.com) Länk till annan webbplats.

Aktivitetsstationer

Utefter elljuspåret finns styrkehinder utplacerade på ett antal platser. Aktivitetsstationer av den här typen byggs vanligen i en tävlingsmiljö - här är de permanenta och kan användas när som helst. De är till för alla. Perfekt också för dig som förbereder dig för din livsutmaning - som Action Run.

Mountainbike-spår

MTB XC banan i Petersburg är 5,8 km lång men har också en kortare variant på 2 km. En kul och trixig bana där du får utmaning både som ny inom MTB och som elitcyklist.

Banan är relativt teknisk med rötter och sten inne i skogen men innehåller även grusvägspartier. Banan bjuder upp till hård som lätt cykling utan några större höjdskillnader.

MTB-slingan utmärkt på en karta (strava.com) Länk till annan webbplats.

Pumptrackbana

I anslutning till MTB-banan finns en pumptrackbana. Det är en asfalterad teknikbana på 190 meter med olika gupp och skarpa svängar. Här kan du på ett lekfullt sätt träna upp din balans och teknik. Alla är välkomna, gammal som ung, nybörjare eller erfaren cyklist. Det finns olika spårval på banan; lätt, medium och svår. Förutom cykel kan du även åka skateboard, kickbike och inlines. Skara Cykelklubb och Tre Berg CK ansvarar för banan.

Padelbana

En dubbelbana och en singelbana.

Motionscenter och arenaområde

Petersburg friluftsområde kommer att kompletteras med ett nytt motionscenter och ett arenaområde. Läs mer om projektet:
Utveckling av Petersburgs friluftsområde

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30