Våra förmåner

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och att se till att våra medarbetare trivs och mår bra. Vi erbjuder därför ett omfattande förmånspaket för att stödja dig i både arbetslivet och privatlivet. Här är några av de förmåner du kan ta del av som anställd hos oss.

Trygghet med avtal och försäkringar

Som medarbetare omfattas du av kollektivavtal, HÖK/Allmänna bestämmelser (AB). Kollektivavtalet påverkar bland annat din lön, semester och pension. Som anställd inom Skara kommun är du försäkrad via AFA vid sjukdom, arbetsskada och i händelse av dödsfall. När du blir en del av Skara kommun får du tillgång till en förstärkt gruppförsäkring via Skandia för extra trygghet.

Friskvård och ett hållbart yrkesliv

Vi investerar i din hälsa. Hos oss får du ett friskvårdsbidrag som ger dig möjlighet att ta hand om din fysiska och mentala hälsa på det sätt som passar dig bäst. Vi strävar också efter att skapa en arbetsmiljö där du kan utvecklas och trivas. Din enhet kan ansöka om ett årligt friskvårdsbidrag för gemensamma aktiviteter som främjar arbetsglädje och trivsel.

Vi erbjuder även kostnadsfri träning för medarbetare hos utvalda friskvårdsanläggningar i Skara. Passen är utformade för att passa olika behov och smaker.

Flexibel arbetstid och distansarbete

Vi förstår vikten av balans mellan arbete och fritid. Därför tillämpar vi inom flera yrken flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans. Vi tror på tillitsbaserad ledning och ger dig möjlighet att påverka din arbetsdag på olika sätt.

Möjlighet att växa och påverka

Vi tror också på individuell utveckling och ett livslångt lärande. Genom regelbundna medarbetarsamtal och individuella kompetensutvecklingsplaner ser vi till att varje medarbetare har möjlighet att växa och utvecklas. Vi stödjer din personliga och professionella utveckling genom att erbjuda litteraturbidrag för kompetensutvecklande ändamål. Via vår omställningsorganisation finns flera stöd kopplat till kompetensutveckling och omställning. Vi främjar också en kultur där medarbetarna kan påverka och vara delaktiga genom en öppen och hållbar samverkansprocess.

En tryggare pension

Som anställd i kommunen har du ett av de mest förmånliga pensionsavtalen! Du omfattas av avtalet AKAP-KR och inbetalningen till din tjänstepension motsvarar för de flesta medarbetare 6 %. För medarbetare som har lön över 7,5 prisbasbelopp är avsättningen 31,5 % upp till maxgränsen motsvarande 30 inkomstbasbelopp. Som tillsvidareanställd erbjuds löneväxling till pension.

Övriga förmåner

  • Föräldrapenningtillägg
  • Semesterväxling
  • Terminalglasögon
  • Gratis kaffe och te
  • 25 års minnesgåva

Som kommunanställd har du dessutom genom kollektivavtalet ytterligare förmåner. Du kan läsa mer om kollektivavtalet hos Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Säg hej till ditt kollektivavtal (skt.se) Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30