- Startsida
- Jobb och företagande
- Tillstånd, regler och tillsyn
- Livsmedelsverksamhet
Livsmedelsverksamhet
Alla ingångar
-
Att starta, ändra, ta över eller avsluta livsmedelsverksamhet
Du behöver anmäla din livsmedelsanläggning hos miljöenheten minst två veckor innan du startar.
-
Avgifter för livsmedelsverksamhet
Den offentliga livsmedelskontrollen är 100 % avgiftsfinansierad och ska betalas av den som är livsmedelsföretagare.
-
Engångsplast i butik
Den här informationen är till dig som har en butik där du säljer olika typer av varor som är gjorda i engångsplast.
-
Fettavskiljare
Alla verksamheter måste installera en fettavskiljare om de släpper ut mer fett än ett normalt hushåll.
-
Flergångsförpackningar
En flergångsförpackning är en förpackning som ska användas flera gånger. Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller.
-
Livsmedelshygien
Livsmedelshygien är viktig för att minimera risken för matförgiftning och för att minska mängden mat som måste slängas.
-
Livsmedelskontroll
Livsmedelsinspektören har alltid rätt till tillträde i livsmedelslokalen i syfte att inspektera, undersöka och ta prover.
-
Mobila anläggningar / Food truck
Mobila anläggningar som säljer livsmedel ska registreras hos miljöenheten.
-
Tillfällig livsmedelsförsäljning
Du behöver tillstånd om försäljningen bedrivs i mer än tre dagar i sträck eller två eller fler dagar varje månad.