Badsäsongen är äntligen här

< >


Magplask, ryggsim eller kvällsdopp – badmöjligheterna är oändliga

Sommaren är här och badsäsongen kan äntligen dra igång på riktigt. Runt om i vår kommun finns många smultronställen att besöka, allt från utomhuspooler, mindre bryggor och till större badplatser att ta sitt dopp i. Sjöarnas badplatser är så gott som öppna året runt men när utomhuspoolerna öppnar upp för sommarsäsong. I år kommer Ardalabadet öppna upp med nyrenoverade pooler lagom till sommarlovets början, medan Vilanbadet redan öppnat upp sina utomhuspooler. Även om restriktionerna är på väg att lätta bör vi alla tänka på att hålla avstånd till varandra och välja en annan badplats om den tänkta är för full.

Vilans utomhusbad har öppnat

Den 28 maj öppnade Vilan upp sina utomhuspooler och värmen kom med den. Redan första helgen hittade många besökare till poolområdet för att svalka sig. Den kalla våren gjort att öppning fått skjutas på en vecka men nu poolerna äntligen öppna. Badhuset följer rådande restriktioner och vid skrivande ord tar badet in max 400 badgäster på hela området och av dessa får max 100 personer vara inomhus. Håll dig uppdaterad vad som gäller på Vilanbadet här. 

Bläckfisken på Vilan

Bläckfisken på Vilan är uppskattade av många barn

Ansiktslyft för badet i Ardala

I 30 år har Ardalaborna kunnat gå och bada under sommaren i samhällets två utomhusbassänger. I år har Ardalabadet har fått en rejäl upprustning med ny trästomme och nya bassänger som ska förses med gummidukar för att underlätta underhåll och rengöring. Upprustningen har dragit ut något på tiden men badet förväntas öppna när sommarlovet börjar. Exakt datum är ännu inte faställd.

Trevliga badplatser

Bra att känna till är att många av insjöarnas badplatser sköts och hålls efter av föreningar eller av privatpersoner. Skara kommun står för underhåll och skötsel av de två största badplatserna Vingbadet i Vingsjön och Näsbadet i Skärvalången. Inför varje sommar förbereds de kommunala badplatserna genom att dykare ser över botten, vassbåtar som rensar och håller växtligheten borta och stranden krattas i ordning. Allt för att badsugna ska få en trevlig badupplevelse.

Vilken badplats du än besöker behöver vi alla hjälpas åt och förhålla oss till de restriktioner och regler som finns på badplatsen och alltid lämna platsen i det skick som om man ägde den själv, alltså rent och snygg.

Skaras badplatser ägs och sköts av fastighetsservice som är en del av förvaltningen Service och teknik på Skara kommun. Fritidsförvaltningen driver och bemannar sedan de båda utomhuspoolerna på Vilan och i Ardala

Denna sida uppdaterades