< >

Monica & Jonas

Vi trivs här. Vi tycker om Skara. Vårt smultronställe är vår egna trädgård, där stannar vi gärna!

Det här är Monica, 49 år och Jonas, 49 år. De är Skarabor sedan många år tillbaka och har bott i sitt hus i centrala Skara i 26 år. Nu bor de själva, men fram till för något år sedan bodde även deras två söner i huset. Huset, som är i mexitegel, är byggt 1919.

Vad är det bästa med att bo i Skara?

- Det bästa med att bo i Skara är mixen av idyllisk småstad, lugnet och närheten. Vi är inga storstadsmänniskor, vi trivs i det lilla, berättar Monica och Jonas. Allt i Skara är centralt och man kan ta cykel till det mesta. Stadens geografiska läge är väldigt bra, en mittpunkt till mycket.

- Något annat som är underbart med Skara, berättar Jonas, är att man kan höra naturen. Framför allt det underbara fågelkvittret. På våren när jag cyklar till mitt jobb vid Götala ser jag de första tranorna flyga förbi. Det är häftigt!

Skaras topp tre

  • Serviceutbudet och att slippa köa
  • Vilans fritidsområde
  • Aktiviteter som tomteparaden, nyårsnatten och Skarakvällarna

Bra kollektivtrafik

Monica arbetar i Lidköping och använder så gott som dagligen kollektivtrafiken för att ta sig till och från jobbet. Då är det linje 1 eller 200 som gäller.

- Jag tycker att det fungerar väldigt bra. Det finns avgångar minst 1 gång i timmen till och från Lidköping under dagtid.

Hur tror ni det ser ut i Skara om 10 år?

- Om 10 år satsas det för fullt i Skara och vi har många företagsetableringar. Vägen till Göteborg har blivit bättre, vilket gör det ännu enklare att bo på landsbygden och arbeta i storstaden. Vi har till och med fått en tågförbindelse! Dessutom har SLU startat nya utbildningar. Staden spirar av härlig natur och underbara blomsterarrangemang!

Denna sida uppdaterades