< >

Viveca och Linn

Skara känns som en spännande kommun, jag upplever att det är mycket på gång här. Jag dansar kvinnodans en gång i månaden, är med i en raw food-grupp och tränar qi-gong.

Det här är Viveca, 54 år med dottern Linn, 12 år. Med i familjen finns också Tomas, 52 år, tre katter och en hund. De bor i Varnhem sedan lite mer än ett år tillbaka. Innan flytten bodde de i Göteborgs norra skärgård.

Hur kom det sig att ni flyttade till Skara?

- Det började med att vi ville flytta ut på landet, till ett mer lantligt boende än det vi hade på ön där vi bodde innan. Vi längtade till lugn och till ett ställe där status inte är det viktigaste. Att det blev Skara var egentligen en slump, men en väldigt bra sådan, berättar Viveca. Jag hälsade på en väninna som flyttat hit, som också ville bo på landet, och blev kär. När vi åkte runt i Varnhemstrakterna och den otroligt vackra naturen sa jag "Här skulle jag vilja bo". Nu, lite mer än ett år senare, bor både jag, min familj och ytterligare två väninnor här!

Vad är det bästa med att bo i Skara?

- Framför allt lugnet och småskaligheten. När vi bodde i Göteborg upplevde jag alltid att det var lite för mycket. Här är det mer personligt, det finns många vänliga människor och det är ingen trängsel, säger Viveca. En sak som jag verkligen uppskattar med att bo som vi gör är att man kan höra tystnaden.

-Jag gillar att skolan är liten, och mer personlig, och att det finns så mycket hästar här!, fortsätter Linn.

Hur tror ni det ser ut i Skara om 10 år?

- Då är pilgrimslederna och Valle en ännu större turistattraktion och det finns många olika kompetenser och eldsjälar här som brinner för kultur, historia och den fantastiska naturen.

Denna sida uppdaterades