< >

Teglagården

Det nya toppmoderna särskilda boendet Teglagården ligger skönt
inbäddad i grönskan vid Viktoriasjön. Det finns flera uteplatser med sittmöjligheter.

Boendet är byggt utifrån nya möjligheter med digitala och tekniska lösningar som ger dig möjlighet till en trygg och bra boendemiljö.

På Teglagården finns 107 lägenheter för särskilt boende, åtta LSS-lägenheter, dagverksamhet, daglig verksamhet, café för boende och allmänheten, administration och ett kommunarkiv. 

FAQ

Lägenheten är utrustad och anpassad för att underlätta din vardag. Höj- och sänkbar toalett, handfat och säng. Tvättmaskin (tvättmedel) med torktumlare ingår, likaså tv med basutbud med möjlighet för videosamtal, mörk-läggningsgardiner, taklampa och ett värdeskåp.

Du möblerar och inreder med det som du vill ha med dig; möbler, lampor och tavlor m.m. Särskild upphängningsanordning ingår för montering av tavlor. Du tar med madrass (90 cm) täcke, kudde, sängkläder samt handdukar.

Ta gärna med saker som betytt mycket för dig tidigare för att skapa hemkänsla. Möblera sparsamt om du har behov av hjälpmedel. Vi rekommenderar att du undviker mattor i din lägenhet. Det går endast att använda jordade elkontakter. Obs! Levande ljus får inte användas på grund av brandrisken. Använd istället batteridrivna ljus.

Lägenhet 36,4 kvm: 7 500 kr/månad

Vi tar ut en avgift för vård och omsorg och hur stor den är beräknas utifrån din inkomst.

För att vi ska veta hur mycket du ska betala måste du lämna uppgifter om din ekonomi. Om din inkomst eller dina boendekostnader ändras under året, ska du meddela det till oss så vi kan reglera avgiften som du ska betala.

Läs mer här

Tidningsabonnemang flyttar du med efter eget önskemål. Viktigt att tidningar och post är märkta med namn, våning och enhet för att kunna delas ut rätt. Vi kommer att fråga vem som ska vara postmottagare för räkningar och annan viktigt post. TV finns i allrummet och i samtliga lägenheter. TV-apparaterna i varje lägenhet är utrustade med ett basutbud och möjlighet för videosamtal. Vid egen telefon rekommenderar vi mobiltelefoni.

Aktiviteter anordnas i huvudsak på vardagar. Program för aktiviteter visas på TV-skärmen i din lägenhet. Det kan exempelvis vara sittgympa, promenader, besök med olika teman, andakt, spela spel, högläsning med mera. Dessutom finns det möjlighet för dig att besöka caféet, där finns lättare lunch, gott fika och ett enklare utbud av godis.

Ja, den som flyttar in på Teglagården behöver folkbokföras på rätt adress. För att kunna göra en adressändring behöver ni ha fått rätt lägenhetsnummer. 

Adressen till äldreboendet är Skaraborgsgatan 45B, 532 37 Skara.

Du ansvarar själv för att teckna en hemförsäkring för din lägenhet på äldreboendet. Det handlar om ett egendomsskydd exempelvis vid stöld, i försäkringen ingår även rättsskydd och andra delar som kan vara viktiga att ha. På Konsumenternas försäkringsbyrås hemsida finns en sammanställning av passande hemförsäkringar.

Denna sida uppdaterades