< >

Är du intresserad av släktforskning?

Forskningsavdelningen på Stifts- och landsbiblioteket är något av ett centrum för släkt- och lokalhistorisk forskning i Skaraborg, men vi har även material som omfattar hela Västergötland och resterande delar av landet. Vi har mikrofilm- och mikrokortsläsare samt tre publika datorer med tillgång till bland annat Arkiv digital, SVAR, Dödboken, Sveriges befolkning, Emibas, Emigrantregistret och Centrala soldatregistret.

Vi vill även påpeka vikten av att man i forskningen använder sig av det fysiska bok- och arkivbeståndet. Samlingen av västgötalitteratur är betydande. Förutom ett stort bestånd av böcker, tidskrifter, årsböcker och broschyrer från landskapet finns även en äldre raritetssamling. Bland våra arkiv finns också material som kan bidra till att vidga förståelsen av hur socknarna såg ut och hur människorna i Skaraborg levde.

Under perioder kan biblioteket, i samarbete med Medborgarskolan, erbjuda både grund- och fortsättningskurser i släktforskning.

Vill du släktforska på biblioteket så rekommenderar vi att du bokar tid i förväg för att garantera att det finns plats. Släktforskarsalen har samma öppettider som biblioteket.

Denna sida uppdaterades