< >


Elevinflytande i Skara uppmärksammas i japansk TV

Nästa vecka besöker japansk TV Källeskolan i Skara för att titta närmare på skolans arbete med elevinflytande. Sverige är i framkant gällande elevers möjlighet att påverka sin skolmiljö och skolvardag vilket Japan är intresserad av att utveckla.

- Källeskolan har aktivt jobbat med elevinflytande under många år. Genom detta arbete har vi fått en röd tråd från klassråd till elevrådet där vi hela tiden arbetar på ett demokratiskt arbetssätt. Fler och fler elever ser att man kan påverka sin skolmiljö genom ett demokratiskt arbetssätt. Vilket är så viktigt i vårt samhälle idag säger Madeleine Nilsson, förstelärare på Källeskolan

Det japanska tv-projektet kommer handla om barn och ungdomars möjlighet att kunna påverka olika beslut i skolvärlden och i arbetslivet. Källeskolan får stolt representera skolans arbete i Sverige. Att det är just en av Skaras grundskolor som får chansen att visa sitt fina arbete på andra sidan jorden kommer från på en tidigare uppmärksammad artikel  Länk till annan webbplats.om elevinflytande.

Under tisdag och onsdag nästa vecka kommer det japanska filmteamet att dokumentera elevrådets arbete och klassrumsmiljön. De kommer även få följa med hem till en av skolans elever.


Vid frågor:
Madeleine Nilsson
Förstelärare Källeskolan

Vänligen ta kontakt via sms eller mejl:
Mobil: 070-593 33 04  
Madeleine.nilsson@edu.skara.se

Denna sida uppdaterades