< >


Jula Logistics får Skara kommuns miljöpris 2023

På nationaldagen utdelades kommunens miljöpris, som detta år går till Jula AB för deras gröna investeringar och hållbarhetstänk.

I Julakoncernen ingår Jula Logistics, som är ett logistikföretag med lång erfarenhet och bred kompetens av logistik. De arbetar för att bli klimatneutrala genom att minska utsläpp från energianvändning vid centrallager och i varuhus, utsläpp från alla transporter mellan fabriker, via centrallagret till varuhus samt e-handel. De satsar på energi från förnybara källor såsom sol, vind och vatten.

Under 2022 installerade koncernen solpaneler på taket av Julas centrallager i Skara. 6 120 paneler med en effekt på 3.1 MW har satts upp och cirka 11 000 paneler med en effekt på 5 MW håller de på och sätter upp. Totalt kommer Jula få 8.1 MW solel. Jula bygger även en batteripark för att lagra el som inte går ut på nätet och för att tanka lastbilar snabbt utan att belasta nätet.

Jula erbjuder möjligheten till publik laddning av elbilar på fem ställen - vid samtliga hotell som ägs av vårt systerbolag Jula Hotell och vid Julas varuhus i Skara. Företaget erbjuder även anställda möjlighet att kunna ladda sin elbil vid huvudkontor och centrallager i Skara.

Jula har investerat i en HVO- tank vid sitt centrallager i Skara och ställt tydliga krav på att deras fordonsflotta ska förberedas för fossilfria alternativ och senast 2025 ska 100 % av Julas transporter ut till varuhusen kunna ske med fossilfria transporter.

Jula investerar i andra bolag med tydlig hållbarhetsprofil inom miljö- och energiområdet. 100 % av Julas tillverkande leverantörer ska enligt dem själva uppfylla Julas Code of Conduct.

Denna sida uppdaterades