< >


Vem äger vägen?

I bland kan man kanske få intrycket att det är kommunen som ska ansvara för alla vägar i området, men så är det inte. Vårt vägnät består av en väv av olika väghållare. Det kan vara statliga vägar, kommunala vägar eller enskilda vägar som förvaltas av vägföreningar, samfälligheter eller enskilda fastighetsägare. Allra tydligast blir detta i våra mindre tätorter.

På kartorna nedan ser du fördelningen i Ardala, Axvall och Varnhem. Om du klickar på bilderna får du upp en bild i större format.

 • Rött = Statliga vägar
 • Blått = Kommunala gator och vägar
 • Grönt = Enskilda vägar

Läs mer om väghållning på Trafikverkets hemsida Länk till annan webbplats.

Ardala

Karta över Ardalas vägnät

Axvall

KArta över Axvalls vägnät

Eggby

Karta över vem som äger vägen i Eggby

Varnhem

KArta över Varnhems vägnät.
Kommentarer
 1. Peter Blom
  Hej Stefan!
  Dina tankar går helt i linje med det som kom fram under Nulägesdialogen i Axvall. Vi har intensifierat dialogen med Trafikverket. Vi kommer även ha ett möte med Axvallsalliansen kring frågan. Då medverkar även stadsarkitekt och trafikingenjör.
  # 16
  tisdag, 2 maj kl. 09:17
 2. Stefan Johansson
  När det gäller Skaravägen genom Axvall måste kommunen nu verkligen se till att Trafikverket gör en ordentlig åtgärd av vägbanan. Som det nu är lagas och lappas den men förblir full av potthål, spårig vägbana lösgrus. Gatan/vägen trafikeras dagligen av tung trafik bl a Länstrafikens bussar på pendlingsstråket Skara-Skövde och som belastar den mer än vad deras underhåll klarar av.
  # 1
  fredag, 28 april kl. 12:18
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades