< >


Ung Drive i Skara i sommar

Skara kommun samarbetar med Ung Drive som hjälper unga att starta sina egna sommarföretag. Här får vi träffa några av ungdomarna inför sommarens stora utmaning och äventyr.

I Ung Drive Academy får ungdomar mellan 15-18 år hjälp att starta ett eget företag och tjäna egna pengar under sommarlovet. På vägen får de lära sig att driva företag och testa hur det är. När inbjudan gick ut i våras sökte vi fem ungdomar, men gensvaret blev så stort att antalet snabbt utökades till nio. 

UngDrive utbildar årligen tusentals ungdomar inom företagande, entreprenörskap och att göra verklighet av sina drömmar. Konceptet har prövats framgångsrikt i många kommuner, och nu har alltså möjligheten kommit till Skaras unga.

Vi frågade några av dem om förväntningar, drömmar och drivkrafter.

Elin  och Elsa

Elin Perisic och Elsa Kroon

Hur känns det att få vara en del av UngDrive?

– Det känns jättekul. Man får utveckla sig själv och lära sig hur det fungerar att starta eget på riktigt. Vi är intresserade av hur man får igång sitt eget företag. Det kommer även kännas bra att man får hjälp och utbildning.

Vad är era förväntningar?

– Att få hjälp och stöd av coacherna.

Varför sökte ni?

– Vi har alltid fått sålt saker och vi två har alltid varit de som hållit i försäljningen och varit involverade när vi skulle få något sålt i klassen. Nu ska vi sälja ljus, och då bestämde vi oss för att starta eget.

Hur la ni märkte till UngDrive?

– När vi sökte feriepraktik så fick vi syn på UngDrive. Vi berättade även för vår lärare i skolan om vår idé och sen tipsade hon oss om UngDrive.

Vad har ni för framtidsdrömmar?

– Jag vill starta eget, men även jobba som veterinär eller polis. Men i alla fall ha ett företag vid sidan om, säger Elin Perisic, deltagare i UngDrive.

– Jag vill också driva eget företag i framtiden. Annars vill jag även jobba som kriminalare inom polisen, säger Elsa Kroon, deltagare i UngDrive.

Stina Björk

Stina Björk

Hur känns det att få vara en del av UngDrive?

– Det känns bra att vara med i UngDrive.

Vad är dina förväntningar?

– Jag har inte så stora förväntningar, det är väl bara att UngDrive ska hjälpa en med det man behöver hjälp med. Sedan hoppas jag ju att det går bra och att man går plus och inte minus, men jag förväntar mig inte att man kommer att tjäna så jättemycket.

Varför sökte du?

– Jag sökte för att jag tyckte att det verkade vara en bra och rolig idé.

Hur la du märkte till UngDrive?

– Jag lade märke till UngDrive genom att min kompis Hedda tänkte starta ett företag och frågade om jag ville vara med och göra något tillsammans.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– Om det är kul att driva eget så skulle jag nog vilja göra det i framtiden, men just nu vet jag ju inte vad jag tycker om det.

Hedda

Hedda Svantesson

Hur känns det att få vara en del av UngDrive?

– Det känns jättekul, spännande och framför allt nytt, med tanke på att jag aldrig gjort något likande innan.

Vad är dina förväntningar?

– Jag vill lära mig hur man startat ett eget företag, att jag får nya kunskaper och tips. Men framför allt att jag får ha kul också.

Varför sökte du?

– Det lät som en rolig grej. Jag har alltid känt att jag har haft en idé att skapa något själv, i detta fall är det att baka. När jag läste om detta så kände jag att jag skulle få min chans.

Hur la du märkte till UngDrive?

– Jag fick höra det av en bekant till mig som har deltagit innan. Jag visste inte att det fanns. När jag fick höra om UngDrive så gick jag in själv och började läsa om det.

Vad har du för framtidsdrömmar?

– Jag har ju alltid känt att jag vill ha mitt eget ställe, ett fik eller ett café. Jag har känt det länge och det är bra att jag får börja någonstans nu.

Denna sida uppdaterades