< >

Kommentarsregler på kommunens sidor i sociala medier

Kommunens sidor i sociala medier är en mötesplats för dig som bor här eller är nyfiken på Skara kommun. 

Ett av syftena är att du ska kunna ställa frågor, kommentera och diskutera. Dialogen är av stort värde och den ska hanteras med respekt för andra och det ämne som diskuteras. Här ska alla känna sig välkomna och trevligt bemötta. Därför uppmanar vi dig att använda en god ton och visa respekt för alla du skriver om: meddebattörer, politiker och tjänstepersoner.

Följ våra kommentarsregler och bidra till en levande och öppen dialog.

Vi vill att du

 • Helst skriver i eget namn. Det är inte okej att skriva med anonyma konton/fejkade konton så som ex. Jan Banan eller Stålmannen.
 • Vill du lämna upplysningar anonymt till oss kontaktar du oss via brev, e-post, telefon eller e-tjänsten "Tyck till" på skara.se
 • Håller dig till det aktuella ämnet och är saklig. Det är inte okej att bemöta ett inlägg genom att skriva om något helt annat än det frågan handlar om.
 • Håller dig till fakta. Det är inte okej att skriva något som är uppenbart falskt eller att länka till sidor med falsk information.
 • Undviker grovt språk. För att hålla en god ton undviker du svordomar.

Vi ber dig att

 • Inte publicera sekretessbelagda eller känsliga personuppgifter om enskilda personer.
 • Inte skriva kommentarer som innehåller kränkningar, förtal eller personliga angrepp, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
 • Inte publicera reklam, till exempel för produkter.
 • Inte publicera länkar som man inte genom länknamnen kan se vad de leder till.
 • Inte publicera länkar till sidor med falsk information.
 • Inte publicera våldsskildringar eller pornografi.
 • Inte uppmana till brott.
 • Inte marknadsföra möten och manifestationer där ett politiskt parti är arrangör.

Inlägg som innehåller något av ovanstående kommer att tas bort.

Särskilt om foton och filmer

Du får inte lägga ut foton eller filmklipp på personer eller exempelvis på bilar där registreringsnummer syns utan att personerna/bilägarna vet om det och tycker att det är okej. När det gäller barn under 15 år ska du fråga vårdnadshavaren innan.

Hör av dig till oss om du hittar ett foto eller filmklipp på dig själv här på sidan som du vill att vi tar bort.

Om du inte håller dig till kommentarsreglerna

Skara kommuns sociala mediesidor ska vara öppna och välkomnande för alla. Därför tar vi bort inlägg eller kommentarer som bryter mot ordningsreglerna när vi upptäcker dem. Om du skriver kränkande inlägg och kommentarer flera gånger trots att vi informerat om att det inte är tillåtet kan vi stänga av dig från den aktuella sidan.

Om vi upptäcker fejkkonton så stänger vi av dessa.

Inlägg som bryter mot lag kan komma att polisanmälas.

Jag ser någon som bryter mot reglerna!

Om du själv upptäcker innehåll som strider mot ordningsreglerna är vi tacksamma om du berättar det för oss på e-post skara.kommun@skara.se. Du kan också använda funktionerna i den sociala kanalen där du är, klicka på "anmäl" eller motsvarande.

Bra att veta

Det kan hända att vi visar upp dina kommentarer och inlägg när vi berättar om våra sociala medier och vill visa exempel på dialog.

Denna sida uppdaterades