< >

En anläggning utöver det vanliga

Ett helt nytt ridhus, nya hagar och två nya stallbyggnader med totalt 47 boxplatser gör nya Skålltorp till en dröm. För cirka ett år sedan började den nya anläggningen ute på Skålltorp tas i bruk och idag är verksamheten i full gång.

Området domineras av det stora nya stallet, som består av en del med 21 boxar för ridskolehästarna och en del för privathästar med plats för tolv inackorderingar. Till detta kommer foderkammare, sadelkammare, spolspiltor, uppbindningsplatser och förrådsutrymmen. I anslutning till stallet, som ligger vägg i vägg med det befintliga ridhuset, finns även en lägre entrébyggnad med plats för hjälmar och säkerhetsvästar för ridskoleeleverna samt personalutrymmen med kontor, kök och omklädningsrum.

En anläggning för alla

När man bestämde sig för att renovera så var det givet att den nya anläggningen skulle vara tillgänglig för alla. Därför är de nya delarna av Skålltorp anpassat för funktionshindrade. Nästa del är att renovera och anpassa det befintliga ridhuset och tillhörande lokaler.

Ett nav för hästsport

I anslutning till anläggningen finns bland annat travbanan och träning- och tävlingsmöjligheter för islandshäst. Dessutom bedrivs gymnasiala hästskötarutbildningar med inriktning mot ridning, trav och islandshäst. Skaraortens ryttarförening, ridhuset och kommunen är övertygade om att närheten mellan delarna och den nya anläggningen kommer skapa nya möjligheter.

Skara har enorm potential när det kommer till hästsport och flera aktörer arbetar tillsammans för att ligga i framkant och möta dagens behov. Målet är att vara Västergötlands hästsportsnav.

Denna sida uppdaterades