< >


Fyra nya rastgårdar för lekfulla hundar

Nu kan hundarna slippa kopplet en stund. Under hösten byggs fyra nya hundrastgårdar runt om i Skara kommun. Här kommer din hund att kunna springa fritt och leka med andra hundar.

Sedan tidigare finns en hundrastgård vid veterinärinrättningen i Skara. Nu är det bestämt var de nya hundrastgårdarna ska ligga:

  • Axvall: Nära Stenumsvägen där den förskolan tidigare låg.
  • Skaraberg: På en del av den stora grusplanen.
  • Valhall: Vid det västra gångstråket mot Hindsbosjön.
  • Varnhem: På grönytan vid Lekbrödravägen och Abbotvägen

Hundrastgårdarna görs i ordning under hösten och det kommer att finnas hundlatriner, belysning och sittplatser. Hundrastgården vid veterinärinrättningen har inte belysning eftersom den ligger på privat mark.

Utökningen av hundrastgårdar i Skara kommun är ett uppdrag som kommunfullmäktige beslutat om. Vi har gått igenom de förslag som inkommit från allmänheten och talat med närboende för att få fram den bästa tänkbara placeringen på kommunägd mark.

Lena Skogh
Nämndsekreterare på Service & Teknik

Axvall

Skara: Skaraberg

Skara: Vallhall

Varnhem

Kommentarer
  1. Stina Ramsén
    Hej Sara!

    Den rastgård som är vid Veterinärinrättningen är den största hundrastgården och den som ligger närmst centrum. Man måste ta hänsyn till markförhållanden, skötselbehov, naturvärden och trafik när man väljer plats. Dessutom så måste man tänka på de närboende och förbipasserande när man väljer placering av hundrastgård, då det kan finnas personer som är hundrädda och måste ha möjlighet att gå en annan väg. Därför har vi inte hittat någon lämplig mer central placering. Vänlig hälsning Stina Ramsén, Enhetschef Gata/Park
    # 16
    måndag, 14 mars kl. 08:58
  2. Sara karlsson
    Kan ni inte fixa en rastgård närmare centrum?
    # 1
    lördag, 12 mars kl. 10:20
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar




Denna sida uppdaterades