En översvämmad gatubrunn som felanmälts av en invånare

En översvämmad gatubrunn som felanmälts av en invånare

< >


Nära 4400 ärenden avklarade i felanmälansappen

Skaraborna har tagit till sig möjligheten att använda sig av kommunens felanmälningsapp som lanserades 2015. Mer än 4400 ärenden har registrerats sedan starten och bara sedan januari 2020 har 500 ärenden behandlats.

Det finns många olika sätt att felanmäla sådant man lägger märke till i vår gatumiljö, i parker och på lekplatser, men appen är den snabbaste. Då kommer informationen till rätt person direkt och man kan också välja att få återkoppling i ärendet.

Att appen är populär finns det färska siffror på. Nästan 500 ärenden har kommit in sedan årsskiftet för åtta månader sedan. Av dessa är 430 redan avhjälpta. Bara under augusti avslutades 60 stycken. Sture Nilsson, ordförande i nämnden för service och teknik, ser appen som ett fantastiskt verktyg, både för medborgarna och för alla som jobbar inom gata och park i kommunen.

- Vid varje nämnd stämmer vi av felanmälningarna och vi får en uppfattning om felen ökar eller minskar. En annan fördel med appen är att den garanterar att felen inte glöms bort, säger Sture Nilsson.

De mest inrapporterade ärendena gäller gatubelysning och gator/cykelvägar, men också ärenden som gäller parker och grönytor kommer in. I appen kan man peka ut på en karta exakt var felet finns och även bifoga en bild. Det är en praktisk funktion om man befinner sig ute och lägger märke till något som behöver ses över. Att då kunna anmäla det med en gång och skicka det direkt till rätt handläggare förkortar ledtiden väsentligt. Just nu finns 71 aktiva ärenden.

- Vi vill gärna se att ännu fler använder appen. Det är viktigt för oss att snabbt få reda på fel och brister som avser kommunala gator och mark. Då kan de också åtgärdas snabbare, säger Mats Bäck, avdelningschef för gata och park.

Till felanmälan Länk till annan webbplats.


Kommentarer
 1. Lena Skogh
  Hej Ingrid!
  Brunnen vid Katarinagatan/ Gunnar Wennerbergsgatan slamsugs en gång per år. Det kommer att göras igen nu under hösten. Just där samlas det mycket löv från de stora träden i området.
  # 3
  tisdag, 15 september kl. 09:18
 2. PRO Valle
  Hur blir det med uppföljning av alla höga häckar i Axvall som påpekades förra sommaren? Tycker att det finns att kolla samt ödetomten bakom ICA affären.
  # 2
  måndag, 14 september kl. 17:32
 3. Ingrid Ohlson
  Gatubrunnen i hörnet Katarinagatan- Gunnar Wennerbergsgatan har sedan lång tid svämmat över.
  Förmodligen är jag inte ensam om denna kommentar.

  Med vänlig hälsning
  # 1
  måndag, 14 september kl. 16:04
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades