< >


Bostadsrättsföreningen som tog ett kliv framåt

Det kommer många frågor till våra kommunala energi- och klimatrådgivare just nu. Elpriserna har som bekant skjutit i höjden och klimatfrågan blir bara mer och mer angelägen. Många ser sig om efter nya lösningar för att minska sin energianvändning och sänka sina kostnader.

Den kommunala energirådgivningen har till uppgift att ge opartisk och kostnadsfri rådgivning till privatpersoner, företag och organisationer. En bostadsrättsförening som har tagit tjänsterna i anspråk är Tellus nr 7 i centrala Skara. Sonja Lejmark som är med i styrelsen berättar att föreningen fick råd i flera olika frågor. Den första åtgärden som föreningen sedan gjorde var att byta ut torkskåpet i den gemensamma tvättstugan till ett mer energisnålt alternativ. De fick också inspiration till andra åtgärder, som förbättrad till- och frånluftsventilation, laddboxar och solcellsteknik. Bostadsrättsföreningen är nöjd med råden de har fått, även om inte allt har kunnat realiseras ännu. Men inspirationen att gå vidare finns.

- Energirådgivaren kan sin sak. Han hade satt sig in i våra frågeställningar väl, säger Sonja och tillägger:

- Passa på att använda den här tjänsten, den är kostnadsfri och ligger i tiden, både för plånboken och klimatet. Det är ju fint om bostadsrättsföreningarna här i Skara kan ligga i framkant på området, avslutar Sonja.

Det här kan energi- och klimatrådgivningen ge råd om

  • Energieffektivisering och förnybar energi i bostäder och lokaler
  • Solceller och energilagring
  • Elfordon och laddning
  • Klimatsmarta val i vardagen
  • Information om stöd och bidrag till energi- och klimatåtgärder

Kontaktuppgifter


Helena Långström Schön
Kommunikatör

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Denna sida uppdaterades